Szórakozás

Egy cérnaszálon függ a Korda-villa sorsa

Korda György (Korda György)
Korda György (Korda György)

Korda György és Balázs Klári beismerik, vállalkozásukat is elérte a válság. A házaspár mégsem panaszkodik, inkább többet koncertezik, hogy ne kelljen bezárniuk a Korda-villát és elküldeni a személyzetet.

A szállodaiparra jellemző gazdasági válság az amúgy is gyenge téli szezonban a Korda–Balázs házaspár híres hoteljét sem kerülte el. A pangó piac miatt Klárikáék súlyos bevételektől esnek el hónapok óta. Ám nem szeretnék bezárni a hosszú évtizedek alatt szívükhöz nőtt szállodát, inkább koncertezésekből és tévés szereplésekből finanszírozzák a vil­lát és alkalmazottjaik munkabérét.

Fotó: TV2

„Nem arról van szó, hogy tönkrementünk, egyszerűen minket is érint a válság. De nem sírunk, nem kérünk kölcsön, hanem inkább többet dolgozunk, hogy ne kelljen elküldenünk a dolgozóinkat, és hogy ki tudjam fizetni a gázszámlát, ami az elmúlt két hónapban 1,2 millió forint volt. Nem úgy van ám, hogy beszaladok a bankba és kihozok húszmilliót. Bár úgy lenne! Nekünk a szállodánk és a velencei házunk minden vagyonunk. Még próbáljuk tartani magunkat. Azt vallom, hogy amiért az ember megkínlódott és megszerezte, azt valahogy meg kell tartani. Reménykedem abban, hogy fellendül az idegenforgalom is. Amíg mások irigykedve mocskolódnak, addig én keresem a pénzt, azért, hogy az adót, áfát, a dolgozók utáni járulékokat ki tudjuk fizetni” – mondta a Borsnak Balázs Klári.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik