Szórakozás

Adj egy kávét ajándékba Szegeden

Plusz egy kávé kifizetésével támogathatnak rászorulókat most már szegediek is az Adj egy kávét! mozgalom keretében.

Egy Facebook mémnek köszönhetően Magyarországon is elindult az Adj egyet ajándékba! vagy más néven +1 kávé mozgalom. Lényege, hogy a vásárló egy tételért dupla árat fizet. Az adott étterem, cukrászda, kávézó ezt regisztrálja, és mikor betér hozzájuk egy rászoruló, annak ingyen odaadja a kifizetett ételt vagy italt.

Az utóbbi hetekben ez a több országban is megjelenő, eredetileg olasz jótékonysági mozgalom története vírusként söpört végig az interneten, és szólította fel a vendéglátóhelyek tulajdonosait, hogy csatlakozzanak.

Szegeden a Rongy Kocsma jelentette be, hogy a +1-es helyek közé áll, és nyitvatartásuk alatt bárki felajánlhatja, hogy kifizet például egy zsíros kenyeret, amit nem kér ki. Ezek hétfőtől szombatig, 18-20 óráig vehetők át. „Amennyiben ezek a dolgok “bennragadnak”, időnként kimennénk az utcára és rászorulók között szétosztanánk a kifizetett +1-eket”– tájékoztatott Kardos Reni, a Rongy programszervezője. „Bárkit szívesen látunk a megadott időpontban, aki úgy érzi, rászorul a segítségre, jól esne számára egy kávé vagy korog a gyomra az éhségtől, de nincs mivel enyhíteni azt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik