Szórakozás

Kihallgatják Stohl egykori rabtársait

Már a Baranya megyei rendőrök  kérdezik ki Stohl András egykori és a jelenleg is börtönbüntetésüket töltő rabtársait, de a fegyőrök is idézést kaphatnak abban az ügyben, amelyben közel két hónapja rendelte el a nyomozást az ügyészség.

Stohl András ittasan elkövetett közlekedési balesete miatt öt hónapon át élvezte a Kozma utcai fegyintézet vendégszeretetét, ez idő alatt naplót vezetett, amelyből később, a sztár szabadulása után Szalai Vivien írt könyvet.

A Magyar börtönpokolban válogatott rabkínzásokról és különféle visszaélésekről esik szó, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szerint azonban az írás valótlanságot tartalmaz.

A BVOP  rágalmazás és a hivatal jó hírének megsértése miatt tett feljelentést Stohl, a szerző, valamint a könyv kiadója ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, amely viszont illetékességből továbbította az ügyet Pécsre, a kiadó székhely ére. Dr. Malomsoki Csilla, a Baranya Megyei Főügyészség helyettes vezetője a Blikk kérdésére megerősítette, hogy a nyomozás valóban folyamatban van, de éppen emiatt nem kívánt további információt adni.

Stohl András továbbra is tartja magát korábbi ígéretéhez, miszerint nem szólal meg az ügyben. Ő a kötet korábbi bemutatóján egyébként magára vállalta a felelősséget a könyvben leírtakért, míg a szerző úgy fogalmazott: nem ideges, és áll az eljárás elé.


(Fotó: Csapucha Adrienn)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik