Szórakozás

Szeged legtrükkösebb pincéje

A Török utcában található pincéből lakatok, zárak és reteszek egész sorának kinyitása után juthatnak ki a merész játékosok.

A mintegy 20 négyzetméteres pincébe 2-5 fős csapatok mehetnek le. A játék során semmi másra nincs szükségük a játékosoknak, csak az eszükre. Testi erővel egyik feladat sem oldható meg, logika szükséges a kulcsok megtalálásához, kódszámok kitalálásához.

A rendelkezésre álló idő 60 perc, ennyi idő alatt kell kijutni a csapatnak, ideális esetben a csapat minden tagjának. A játék során ha elakadnak a szabadulók, akkor segítséget kérhetnek a szervezőktől. Nem szégyen a segítségkérés, sőt, plusz információ nélkül még a rutinos szabadulóknak sem sikerült kijutni a felszínre.

A 60 perc elsőre soknak tűnhet, de nagyon gyorsan kifuthat az időből egy-egy csoport. Az idő múlásának érzékelése talán ahhoz hasonlítható, mint mikor leülünk a számítógép elé 10 percre és azt vesszük észre, hogy már 2 órája a monitor előtt ülünk. Sajátos hangulattal is bír a hely, rémisztő effektek sora borzolja a kedélyeket a földalatti helyiségben.

A szervezők bárkinek ajánlják a játékot, aki elmúlt már 14 éves. A lehetőséggel sokan élnek is, tartottak már a pincében szülinapot és legénybúcsút is. Az ehhez hasonló különleges alkalmakkor a készítők is próbálnak egy-egy plusz, az alkalomhoz illő meglepetést belecsempészni a játék menetébe.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik