Szórakozás

Ártalmatlan kígyó okozott nagy riadalmat

vízisikló (vízisikló, )
vízisikló (vízisikló, )

Május 22-én egy Rókusi körúti lakás harmadik emeletén lakónak feltűnt egy-két furcsaság a lakásban, mintha lenne még ott valaki rajta kívül.

Az alapos kutatás végül este fényt derített az okra: egy kígyó jutott be a lakásba. Némi riadalom után a rendőrséget, a katasztrófavédelmet és az állategészségügyi hatóságot hívta, akik a Vadaspark segítségét kérték. Végül Veprik Róbert, a Vadaspark ügyvezető igazgatója ment el a megadott címre, és határozta meg ártalmatlan vízisiklóként a „fenevadat”, és fogta azt be késő este.

Az, hogy hogyan került oda az állat, rejtély. Bár előfordulhat, hogy valaki vizes élőhelyen, nedves réten kirándulva „összeszed” egy kígyót, amely pl. belebújik a táskába vagy a sátor ponyvába, de a fenti esetre ez nem áll. Valószínűbb, hogy a szomszédból kerülhetett be az állat, sőt még az is előfordulhatott, hogy valaki tréfából juttatta be a levélnyíláson keresztül, de valószínű, hogy a teljes igazság már sosem fog kiderülni. A vízisiklókat könnyen fel lehet ismerni a feje mögött, két oldalt található sárga foltról. Ritkán harapnak, védekezésképpen inkább bűzmirigyüket használják, sőt, esetleg halottnak is tettethetik magukat.

Nem ez az első ilyen eset, amelyet végül a Vadaspark oldott meg, bár ez a fajta vadbefogás nem tartozik az alapvető tevékenységei köré. Természetesen, ha segíteni kell, megtesszük, hiszen a tapasztalat és eszköztár erre rendelkezésre áll. Mindenesetre igyekszünk a katasztrófavédelemmel, a rendőrséggel és az állategészségügyi hatósággal arról egyeztetést kezdeményezni, hogy a lehető legszervezettebben oldódjanak meg ezek a problémák, illetve egy akciótervet dolgozzunk ki az ilyen esetek megoldására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik