Szórakozás

Elhunyt a Star Wars atyja

George Lucas elveszítette legfőbb társát, aki segített neki létrehozni a Csillagok háborúja-széria fantasztikus képi világát.

Meghalt Hollywood talán legnagyobb hatással bíró grafikusa. Ralph McQuarrie szombaton, nyolcvankét esztendős korában veszítette el a harcot a Parkinson-kórral szemben.

McQuarrie a Boeing és a NASA illusztrátoraként keltette fel George Lucas figyelmét, és így ő lett az első ember, akit a rendező szerződtetett a Star Wars előkészítésekor. Ami kiváló döntésnek bizonyult, mivel Ralph képes volt a Lucas fejében megszületett lényeket és világokat materizálni. Rajzai segítségével nemcsak megértették a látványtervezők és a színészek, hogy miről beszél a direktor, de gyakorlatilag ő teremtette meg az egész űreposz kinézetét. Darth Vader, Chewbacca, R2-D2, C-3PO, a Tatooine, a Dagobah és a Felhőváros mind neki köszönhetik, hogy alakot öltöttek.

Később dolgozott az eredeti Csillagok háborúja-trilógia másik két részén is. De az E.T., Az elveszett frigyláda fosztogatói, a Harmadik típusú találkozások, a Star Trek 4 és a Selyemgubó látványvilága szintén az ő keze munkáját dicséri. Utóbbiért Oscart is kapott.


McQuarrie egyik Star Wars terve

Ajánlott videó

Olvasói sztorik