szemereyné pataki klaudia (Array)
Pályán kívül

Megint áll a bál a vizes-vb reklámfilmje körül

24.hu
24.hu

2016. 03. 04. 15:23

Mint ismert, a kecskeméti önkormányzat magára vállalta a 2017-es budapesti úszó-világbajnokságot népszerűsítő 30 másodperces imázsfilm készítésének 55,6 millió forintos költségét.

Azt gondolom, büszkék lehetünk rá, hogy egy ilyen megállapodást tudtunk kötni. Ennyivel is támogathatjuk ezt a vizes eseményt, ami nemcsak Kecskemétnek, hanem az országimázsnak is egy nagyon fontos állomása. Büszkék lehetünk a Kecskeméti TV stábjára és az animációs filmstúdióra, hogy egy ilyen világeseményhez el tudják készíteni a reklámfilmet

– nyilatkozta még tavaly nyáron Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester asszony.

Csakhogy később kiderült, a filmet nem is a városi televízió alkotta meg, hanem egy magáncég, az Argus Film and Art Kft. Ráadásul szakértők szerint egy ilyen kaliberű videót 10-15 millió forintból is ki lehetett volna hozni.

Hugyecz Zoltán korábbi polgármesterjelölt egy héttel a közgyűlési döntés után közérdekű adatigénylést nyújtott be Szemereyné Pataki Klaudiának, aki kiadta a támogatási szerződést – írja a Népszava.

Ebből egyértelműen kiderül a polgármester nyilvánvaló jogsértése: a rendelkezésre álló hivatalos dokumentumok szerint ugyanis Szemereyné Pataki Klaudia már 2015. június 22-én aláírta a Kecskeméti Városi Televízióval a film elkészítésére vonatkozó támogatási szerződést, ám a város közgyűlése ehhez csak három nappal később, 2015. június 25-én járult hozzá a költségvetés módosításával.

– írta blogbejegyzésében Hugyecz.

A politikus hozzáfűzte, így egyértelmű, hogy a polgármester szabálytalanul, közgyűlési felhatalmazás nélkül írta alá a szerződést.

Videó – A 2017-es budapesti vizes vb promóciós filmje

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BERLIN, GERMANY - MAY 03:  Abdulrahman Mohamed, a Syrian refugee, carries pieces of furniture as he helps a friend move out of a shelter for refugees and migrants in Marienfelde district to an apartment in the city as other shelter residents walk past on May 3, 2017 in Berlin, Germany. The shelter currently houses approximately 450 people, the majority of whom are still waiting for their asylum applications to be processed. Most of the residents come from countries including Syria, Iraq, Afghanistan and Iran, as well as Lebanon, Turkey and Chechnya, and half of them are under 18, as the shelter only admits families. Most of the children go to local schools and German has become their common language. Germany took in over one million refugees and migrants between 2015 and 2016.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.