Pályán kívül

A kokainozó Kucsera Gábor büntetését felére csökkentették

Kucsera-Gabor(430x286).jpg (Array)
Kucsera-Gabor(430x286).jpg (Array)
A megismételt elsőfokú eljárás keretében a kajak-világbajnokot a Nemzeti Doppingellenes Szervezet doppingbizottsága minden sporttevékenységtől eltiltotta, de immár csak két évre.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapja arról számolt be, hogy az óév utolsó napjaiban megtartott tárgyaláson a kétszeres világbajnok kajakozót súlyosan megbüntették.

Kucsera Gábor 2015. július 18. napján, a II. Felnőtt és Parakenu Válogató Versenyt követő doppingellenőrzésen bukott meg, vizeletében tiltott szert, kokaint találtak. Így doppingvétség elkövetése miatt Kucsera Gábort még 2015 augusztusában az első fokon eljáró Doppingbizottság 4 évre eltiltotta.

A Nemzeti Doppingellenes Szervezet keretében működő Doppingbizottság decemberben, a megismételt elsőfokú eljárásban elfogadta a sportoló érvelését, amely szerint a tiltott szert versenyidőszakon kívül használta, nem a sportteljesítményével összefüggésben.

Miután a sportoló vizeletében talált szer kizárólag versenyidőszakban minősül tiltottnak és a Doppingbizottság nem tudta bizonyítani azt a tényt, hogy a sportoló a tiltott szert teljesítménye fokozására, versenyidőszakban fogyasztotta, így Kucsera Gábort a korábban kiszabott négy év helyett két évre tiltották el.

A határozat Kucsera Gábort 2017. augusztus 5. napjáig mindenféle versenytől, szervezett edzéstől és edzőtáborozástól eltiltotta. A sportoló az eltiltás hatálya alatt sportszakemberként sem tevékenykedhet.

2005, Zágráb, és 2006, Szeged K2-es világbajnoka 2017. augusztus 27-én lesz 35 éves. Ha Kammerer Zoltán négy évvel idősebb nála és most éppen Rióra készül. Ha így nézzük, Kucserának még simán beleférne a 2020-as olimpia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik