Forma-1

Rosberg: Hamilton mindig visszaküzdi magát

A hétvégi Maláj Nagydíjon Lewis Hamilton 16 körrel a vége előtt motorhiba miatt kényszerült feladni a versenyt. Csapattársa Nico Rosberg ennek következtében 23 pontos előnyre tett szert a világbajnoki pontversenyben, de a német pilóta szerint a címvédő fel fog állni a padlóról.

Lewis már korábban is küzdött hasonló problémákkal, de mindig visszaküzdötte magát. Biztos vagyok benne, hogy Japánban minden eddiginél elszántabb lesz

-nyilatkozta a BBC-nek a 31 éves német versenyző. A Mercedes csütörtöki bejelentése szerint sokkal elővigyázatosabbak lesznek Japánban. Mint ismert Hamilton olajnyomással kapcsolatos problémák miatt kényszerült feladni a versenyt, meghibásodott blokkját visszaszállították az istálló gyárába, hogy a jövőben elkerüljék a hasonló hibákat.

Nincs racionális magyarázat a történtekre. Nekünk ugyanannyira fáj a dolog, mint Lewisnak. A frusztrációja ellenére bízik a csapatban, ami nagyszerű jellemre utal

-udvarolt pilótájának Toto Wolff. A címvédő úgy nyilatkozott, minél hamarabb tovább kell lépnie a történteken:

Nincs értelme ezen pörgetnem az agyam. A következő versenyre kell koncentrálnom. Nem most vagyok a legmélyebben, volt már rosszabb. Tény, hogy kiestem, de a teljesítményünkkel továbbra sincs probléma. Biztos vagyok benne, hogy a csapat mindent megtesz majd azért, hogy ilyen ne fordulhasson elő még egyszer.

A Force India, a Williams és a Manor is a japán versenyhétvégén kapta volna meg továbbfejlesztett Mercedes-motorját, de egyelőre elhalasztották a szállítást.

A 2016-os szezonban még öt versenyt rendeznek, vagyis 125 pont a megszerezhető maximum. Hétvégén Szuzukába látogat a Forma-1 mezőnye, a meteorológusok szerint esős versenyre számíthatunk vasárnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik