Forma-1

F1: Verstappen és Grosjean is beszólt Hamiltonnak

Lewis Hamilton kezd magára találni az aktuális Forma-1-es szezonban. Kanadában és Monacóban is győzelmet aratott, a pilóták körében azonban nem örvend nagy népszerűségnek mostanság. A címvédő Bakuban kezdte borzolni a kedélyeket, mikor kijelentette: versenytársai túl sokat rinyálnak a biztonság miatt. Max Verstappen az Osztrák Nagydíj előtt nyilatkozott a BBC-nek ezzel kapcsolatban:

Vicces, hogy ilyen arcát mutatja a sajtónak. Az azeri pilótaértekezleten történt egy érdekes jelenet, amikor többen szóvá tettük, hogy veszélyes a bokszutca bejárata. Hamilton flegmán odaszólt, hogy fejezzük be a folytonos aggódást, mire Rosberg felállt, és azt mondta:

-Várjunk csak, Lewis, a csapatértekezleten te magad mondtad, hogy néha úgy mész a bokszutcába, hogy behúzod a nyakad, mint egy teknős

– mesélte Verstappen, aki nem érti miért csinálja ezt a brit, szerinte csak lazának akar tűnni. A holland mellett Romain Grosjean is odaszúrt egyet a 31 éves pilótának. A francia a pályán bemutatott veszélyes manővereket sérelmezte:

Az első edzésen megpördült előttem, de azonnal visszatolatott a pályára, és csak egy megpördüléssel kerültem el, hogy nekimenjek. Aztán délután a kettes kanyarban lefutott az útról, és pont előttem jött vissza a pálya közepére. Mintha senki más nem létezne rajta kívül.

Az Osztrák Nagydíj hétvégéjének pénteki napján Nico Rosberg 13 éves körrekordot adott át a múltnak. Az időmérő edzést 14:00-tól rendezik. A világbajnoki pontversenyben a német pilóta vezet, 24 ponttal előzi meg csapattársát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik