Forma-1

F1: alkatrészhiány miatt nem körözött néhány pilóta

Rengeteget számít, hogy két héttel korábban kezdődik az idény.

Magyar idő szerint péntek éjjel és kora reggel az első két szabadedzéssel megkezdődött Ausztráliában a Forma-1 2016-os idénye. Az első két gyakorlás nem zajlott zökkenőmentesen, az időjárás sem volt kegyes a pilótákhoz, de voltak akik alkatrészhiánnyal küszködtek.

Az első gyakorláson Sebastian Vettel és Carlos Sainz Jr., a második 90 perc során pedig Kevin Magnussen, Jolyon Palmer, Felipe Massa, és Valtteri Bottas nem futott mért kört.

A Williams brazil pilótája az Autosportnak nyilatkozva elmondta, néhány alkatrészből hiányt szenvednek, ezért nem köröztek annyit. Massa hozzátette, több csapatnál is észlelték ezt a problémát.

A grove-i istálló technikai igazgatója, Pat Symonds kijelentette, a probléma azért áll fenn, mert az idénykezdetet két héttel előrébb hozták:

Úgy vélem, sokan nem ismerték fel annak a jelentőségét, hogy két héttel előbbre hozták ezt a versenyt. A Formula-1-es autók tervezése egy meglehetősen hosszú folyamat, ezért úgy vágsz bele, hogy észben tartod a határidőket. Amikor mindent előbbre hoztak két héttel, már alaposan benne voltunk a projektben, és nem tudsz hirtelen két hetes lemaradást behozni a semmiből. Ha őszinte akarok lenni, úgy gondolom, mindenki kissé hátrébb van ahhoz képest, ahol szeretne lenni. Biztos vagyok benne, hogy sokan azért nem akartak az esőben körözni, mert falak veszik körül a pályát, és nem állnak túl jól tartalék alkatrészek terén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik