Forma-1

Loeb: Schumacher engem másol

Michael Schumacher, Sebastien Loeb (michael schumacher, sebastien loeb, )
Michael Schumacher, Sebastien Loeb (michael schumacher, sebastien loeb, )

Sebastien Loeb, kilencszeres ralivilágbajnok szerint a német legenda végleg visszavonult.

Hogy mi azonos Sebastien Loebben és Michael Schumacherben? Az, hogy biztos, jövőre egyikük sem fogja gyarapítani világbajnoki címeinek számát. A Forma-1 német veteránja hét vb-címmel a zsebében másodszor döntött a visszavonulás mellett, a rali-világbajnokságon sorozatban kilenc elsőséggel büszkélkedő francia pedig csak pár futamon indul a jövő évi sorozatban.

„Ő csak engem másol – jegyezte meg tréfásan Loeb a L’Equipe-nek. – De a viccet félretéve, korábban ugyan már kimondta egyszer, hogy vége, de szerintem most végleges a döntése.”

Arra a kérdésre, hogy a 38 esztendős ralis is visszatér-e, mint korábban Schumacher, nem tudott egyértelmű választ adni. A felvetés azért is helyénvaló, mivel Loeb Monte Carlóban, majd a számára mindig nagy kihívással bíró svéd ralin is rajthoz áll, azaz, ha már elkezdi a szezont, akár be is fejezhetné.

„Nem teljesen ugyanaz a helyzetünk. Schumacher ugyanis nyugdíjba vonul, én azonban nem fejezem be, hanem új kihívások elé nézek. Ez nem visszavonulás, hanem egy új karrier építése. Mégsem várhatok ezzel addig, amíg 50 éves leszek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik