Forma-1

A Sauber és a Toro Rosso is megmutatta

A jerezi Forma-1-es teszt előtt a középcsapatok is előálltak az új versenygépükkel.

Kacsacsőrűnek nevezik az új Saubert (Fotó: Sauber)

A Sauber és a Toro Rosso is csatlakozott azokhoz az istállókhoz, akik már bemutatták idei versenygépüket. A két csapat nagy harcot vívott egymással a konstruktőri világbajnoki sorozatban 2011-ben, végül a Sauber három ponttal megelőzte a Red Bull fiókcsapatát.

A két autó egyébként sok mindenben hasonlít egymásra, például az orr-részben, a tervezés filozófiája hasonló elveket követ.

A Sauber C31-est Ferrari-motor hajtja. Peter Sauber azt mondta, olyan erősen szeretnék kezdeni az évet, mint ahogyan tették 2011-ben. “Az a célunk, hogy jobban szerepeljünk, mint tavaly” – mondta a csapatvezető.

A Sauberrel ellentétben a Toro Rosso teljesen kicserélte a két pilótaülést, mármint a versenyzőpárost. Sebastian Buemi és Jaimie Algersuari helyett Daniel Ricciardo és a francia szupertehetség, Jean-Eric Vergne versenyez majd 2012-ben, nagyon fiatal lesz tehát a Red Bull fiókcsapata.

A Red Bull fiókcsapata megint hasonlít majd a világbajnok autóra (Fotó: Toro Rosso)

“Új autó, új pilótákkal. Még nagyon korán van ahhoz, hogy megmondjuk, mit akarunk ebben az évben elérni, bár az mindenképp igaz, hogy minél több pontot és jobb helyezést. A csapat folytatja azt, amit hét évvel ezelőtt elkezdett, jobb helyzetben vagyunk, mint bármikor” – mondta a csapat egyik munkatársa a sajtó képviselőinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik