Foci

A PSG tanulságos statisztikája mindent elmond a modern futballról

A magyar állami fogadóirodánál és az egyik legnagyobb külföldi bukmékernél is a Paris Saint-Germain BL-győzelmére lehet a legkisebb szorzóval fogadni, ami azt jelenti, hogy a folyamatos erődemonstrációval a párizsiak elérték, hogy immáron ők számítanak a sorozat favoritjának.

Persze ezek csak számok, és ahogy szokás mondani, a tyúkokat is a nap végén számolják, úgyhogy majd májusban visszatérünk arra, mire jutott a PSG azzal, hogy ekkora esélyesnek tartották. Mindenesetre jár a főhajtás a francia klubnak, amely az eddigi öt forduló alatt 24-1-es gólkülönbséget hozott össze,legutóbb a Celticet cincálta darabokra, pedig az első percben még a skótok vezettek 1-0-ra Moussa Dembélé góljával.

A skótoknak kár volt megcibálniuk az oroszlán bajszát, mert a PSG már az első félidőben egy négyessel válaszolt, a vége pedig 7-1 lett. A francia csapat által szerzett 24 gól BL-rekord, ennyit még egyetlen klub sem hozott össze a csoportkörben, de még hátra van egy meccs, az utolsó körben a Bayernhez látogat a PSG, ahol egy kétgólos zakó is elég, hogy csoportelső legyen.

A Celtic elleni meccsre visszatérve: mit gondolnak, a PSG meccsein esett 25 gólból hányat lőtt olyan játékos, aki a párizsiak nevelése?

Segítünk: egy. Méghozzá az, amit Dembélé szerzett, aki 2004 és 2012 között volt a PSG akadémistája, majd onnan került a Fulhamhez.

Persze nem olyan nagy újdonság ez, és azt is tudjuk, hogy saját nevelésekkel ritkán lehet BL-t nyerni. Egyébként a PSG minden sorozatot számolva 69 gólnál tart, ez a legtöbb az öt topligában, a második helyen a Manchester City áll 55-tel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik