Foci

Pintér Attila: Megint elvesztegettünk két évet

A magyar válogatott szövetségi kapitányaként óriásit bukó, a felcsúti tao-temetővel, a Puskás Akadémiával pedig a fiatalokat szisztematikusan kiszorító Pintér Attila éppen a magyar válogatottról és a fiatalokról osztotta meg a gondolatait az M4 Sport reggeli műsorában.

Váltanunk kellene az utánpótlás-nevelésünkben, ahhoz, hogy minél több alázattal rendelkező fiatal labdarúgó jöjjön ki (az akadémiákról), aki nem gondolja magáról, hogy ha egy egyeneset bele tud rúgni a labdába, akkor ő Cristiano Ronaldo. Igenis tegyen meg többet azért, hogy kiemelkedő NB I-es labdarúgó legyen belőle, és majd csak utána akarjon külföldre menni

– mondta az a Pintér, aki nagyon komolyan gondolhatja a saját szavait, hiszen nem hogy kiemelkedő fiatalt, egyetlen fiatalt sem játszat hetek óta a csapatában, a Puskás Akadémiában. De folytatja.

Nem normális a gondolkodás a magyar labdarúgásban, hiszen itt nevelik fel 17-18 éves koráig, és szerintem először a magyar kluboknak kellene belőlük (a fiatalokból) profitálni. És csak utána beszélhetünk külföldi porondról.

Pintér kifejtette, hogy magyar labdarúgókkal kellene feltölteni az NB I-et, mert csak úgy lehetne egy sikeres válogatottat kiküldeni a pályára. De nem így járunk el, mert türelmetlenek vagyunk.

Megint elvesztettünk két évet, és ennek nem kellene így mennie. Ha olyan játékosokkal operálunk, akik bebizonyították már 5-6 éve, hogy velük nem megy, akkor el kell engedni őket. Meg kell adni azoknak a fiataloknak a lehetőséget, akik tehetségesek, akikre lehet válogatott szinten számítani, meg akarják mutatni. Nem szabad azzal foglalkozni, hogy kijutunk-e Eb-re, vb-re; hogy ott leszünk-e 2020-ban vagy sem, végre el kezdeni egy válogatottat építeni hosszú távon. Én ezt akartam, szépen akartam előre lépegetni.

Pintér a kis szakmázás után a szurkolókra is kitért, szerinte a kultúrának is meg kell változnia, hiszen nézzük csak meg Angliát, ha kikapnak, sírnak az emberek, de másnap ott vannak a következő meccsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik