Foci

Lovrencsics Gergő azt hitte, ő Böde Dani

Cselgáncsban, birkózásban jók vagyunk, futballban nem annyira.

Csütörtök este Luxemburg úgy verte meg az átmeneti kapitánySzélesi Zoltán csapatát 2-1-re, hogy nyugodtan lehetett volna nagyobb arányú is a különbség. Ez a második sokk, amit idén a magyar labdarúgás átélt. Emlékezetes módon alig öt hónappal ezelőtt, június elején szenvedtünk történelmi vereséget Andorrától (1-0), most meg ez.

Szélesi Zoltán átmeneti szövetségi kapitány szerint, a csúnya kudarchoz az is hozzájárult, hogy a játékvezető közvetlenül a második félidő megkezdése után, az 52. percben kiállította a buta hibát, majd szabálytalanságot elkövető Lovrencsics Gergőt. Ezért:

A Ferencváros ezúttal jobboldali védőként pályára vezényelt játékosa minden bizonnyal szerepet tévesztett, azt hitte, ő Böde Dániel.

Jelentjük nem az. Ahogy a csütörtök este pályára küldött válogatottnak sem sok köze van ahhoz, amelyik emlékezetes módon Norvégia oda-vissza legyőzésével 2015. novemberében kijutott az Európa-bajnokságra.

Lovrencsics azt nyilatkozta a mérkőzés után a Nemzeti Sportnak, hogy Szégyelli magát.

Kiszúrtam a társaimmal, és mindenkivel, aki azért dolgozik, hogy ez a csapat sikeres legyen. Tudom, hogy nehéz helyzetbe hoztam a csapatot, a srácoknak majdnem egy félidőt emberhátrányban kellett játszaniuk miattam. Az első félidei sárga is bántott, nem volt szándékos mozdulat, de eltaláltam az ellenfél fejét, és mivel a Magyar Kupa-döntőben fejsérülést szenvedtem, ez az eset különösen rosszulesett. A második sárga előtti pillanatban nem tudatosult bennem, hogy volt már egy lapom. Hülyeséget csináltam, nagyon sajnálom

– szabadkozott a Fradi védője.

Felkészülési mérkőzés, eredmény:

Luxemburg – Magyarország 2-1 (1-1)
Luxembourg, Stade Josy Barthel,
v.: Delferiere (belga)
Luxemburg:  Moris – Malget, M. Martins, Rodrigues (Da Mota, 46.), Philipps, O. Thill (V. Thill, 46.), C. Martins (Holter, 92,), Mutsch (Sinani, 62.), Jänisch (Carlson, 63.), Turpel, Joachim (Skenderovic, 87.).
Magyarország: Kovácsik – Lovrencsics, Kádár, Korcsmár, Korhut – Pátkai, Nagy Á. (Balogh B., 83.), Dzsudzsák (Stieber, 83.) – Ugrai (Bese, 56.), Nikolics (Priskin, 74.), Németh K (Sallai, 63.).
gól: Joachim (15.), M. Martins (85.), illetve Nikolics (18.)
sárga lap: Turpel (40.), Da Mota (69.), Malget (75.) M. Martins (86.), illetve Lovrencsics (20., 52.), Sallai (77.)
piros lap: Lovrencsics (52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik