Foci

Válogatottunké a focivilág első dupla égése

Nincs még egy csapat a földkerekségen, amely egy éven belül, hivatalos meccsen kikapott volna a két európai törpeállamtól. Immár van: Magyarország.

Andorra, Luxemburg. Törpeállamok, futballtörpék. Ami még közös bennük, hogy csütörtök este (Luxemburg-Magyarország 2-1) óta elmondható, immár mindkettő megverte a magyar labdarúgó-válogatottat, amely egykor óriás volt, tanította a világot, ellenben ma már bizonyítottan a futballtörpék szintjén áll.

A 11v11.com oldal összesítése szerint a labdarúgás több, mint száz éve íródó története eddig három olyan válogatottról tud, amely kikapott Andorrától és Luxemburgtól is. Csütörtök este óta mi vagyunk a negyedikek. Ráadásul Szélesi Zoltán, aki Bernd Storck távozása után másodedzőből előre lépett, megbízott szövetségi kapitánnyá elmondhatja magáról, hogy öt hónap alatt mindkét történelmi vereségnél a szakmai stáb vezető tagjaként asszisztált.

A magyar válogatott a futballtörténelem első csapata, Szélesi Zoltán a futballtörténelem első olyan edzője, aki egy éven belül vereséget szenvedett Andorrától és Luxemburgtól is. Kifejezetten sajnáljuk Szélesit, akinek egy olyan időszakban kezdődik edzői karrierje, amely a magyar labdarúgás eddigi legnagyobb mélypontja.

mlsz.hu

Luxemburgot csütörtök estig tízből tízszer vertük. Immár tizenegy meccsből tíz győzelem, egy vereség a mérlegünk. Andorrát júniusig háromból háromszor. Azóta (Andorra-Magyarország 1-0) három győzelmet egy vereséget mutat a statisztika.

Andorra öt válogatott győzött le eddig hivatalos válogatott mérkőzésen, Luxemburg velünk együtt immár négyet.

Fantasztikus!

Válogatottak, akiket megvert a két röpeállam:

Az nso.hu kigyűjtötte a szóban forgó válogatottak egymás elleni meccseit.

FEHÉROROSZORSZÁG
Andorra–Fehéroroszország 2–0 (2000. április 26.)
Fehéroroszország–Luxemburg 0–1 (2007. október 13.)
Luxemburg–Fehéroroszország 1–0 (2017. augusztus 31.)

ALBÁNIA
Andorra–Albánia 2–0 (2002. április 17.)
Luxemburg–Albánia 2–1 (2011. szeptember 6.)

MACEDÓNIA
Andorra–Macedónia 1–0 (2004. október 13.)
Luxemburg–Macedónia 2–1 (2012. február 29.)
Luxemburg–Macedónia 1–0 (2015. szeptember 5.)

MAGYARORSZÁG
Andorra–Magyarország 1–0 (2017. június 9.)
Luxemburg–Magyarország 2–1 (2017. november 9.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik