Élő Foci

Vb-selejtező: Svájc–Magyarország élőben

“Nincs vesztenivalónk” – mondta Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szombati vb-selejtező előtt. Sajnos igaza van, hiszen a világbajnokságra már matematikai esélye sem maradt a mieinknek két mérkőzéssel a selejtezők vége előtt.

Ellenfelünk ráadásul az a svájci csapat, amely százszázalékos teljesítménnyel vezeti a csoportot. A budapesti mérkőzésen nagyon izgalmas mérkőzést vívtak a felek, ám akkor sajnos az utolsó pillanatokban Valentin Stocker eldöntötte a mérkőzést.

A magyar csapatból hiányzik majd Dzsudzsák Balázs, aki öt sárga lapja miatt nem léphet pályára, helyette Kádár Tamás viseli majd a karszalagot a védelem közepén. Meglepetés is akad a kezdőcsapatban: Ugrai Roland rögtön kezdőként debütál majd a nemzeti együttesben.

Eredmény – vb-selejtező, B csoport, 6. forduló

Svájc – Magyarország 5-2 (3-0)

Svájc: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, Moubandje – Freuler, Xhaka – Shaquiri, Frei (Zakaria 72′), Zuber – Seferovic (Embolo 64′)

Magyarország: Gulácsi – Bese (Lang 32′), Guzmics, Kádár, Korhut – Elek (Márkvárt 56′), Pátkai – Varga R. (Sallai 70′), Nagy Á., Lovrencsics – Ugrai

Gólszerző: Xhaka 18′ Frei 20′ Zuber 43′ 49′ Lichtsteiner 84′ ill., Guzmics 58′ Ugrai 89′

Sárga lap: Ugrai 35′ Elek 44′

Piros lap: –

Gulácsi nagyot védett!

Zuber nagyon szépen löbbölte a labdát a lendületből érkező Shaquiri elé, a hazaiak csatára pimaszul a rövid alsú sarkot vette célba, csakhogy Gulácsi ki tudta rúgni a labdát, hiába jött közelről a lövés.

Végre mutattunk mi is valamit!

Varga Roland szögletét Ugrai csúsztatta meg, azonban a labdája nem jutott el a fellépő Kádár Tamásig, Granit Xhaka tisztázott, mielőtt gólhelyzetbe kerülhetett volna a mieink csapatkapitánya.

Bese Barnabás kidőlt

A magyar jobbhátvéd egy becsúszást követően szerencsétlenül ütközött Freulerrel, a térde csúnyán megsérült, hordágyon hagyta el a pályát. A svájci közönség tapsvihara közben hagyta el a pályát.

Vérszemet kaptak a hazaiak

Előbb Frei, majd Zuber tüzelt a tizenhatoson kívülről, azonban lövésük elkerülte Gulácsi kapuját.

Rögtön kaptunk még egyet...

A következő támadásukból ismét betaláltak a hazaiak: a támadás végén Frei a tizenhatos bal sarkáról tüzelt, a becsúszó Bese Barnabás lábáról védhetetlenül pattant a magyar kapu bal oldalába a lövés. Pokolian nehéz lesz innen…

Micsoda pech, vezet Svájc

Gulácsi Péter egyszerűen elcsúszott, Granit Xhaka pedig mintha csak tudta volna előre rárontott. Mivel a kapusunk a földön volt, csak az üres kapuba kellett belőnie a labdát.

Kádár blokkolt óriásit

Egy okos súlypontáthelyezést követően balról erősen középre lőtt labdára érkezett Seferovic, a hazaiak csatára egyből kapura tüzelt öt méterre Gulácsitól, ám Kádár Tamás blokkolta a lövést, így tisztázni tudtunk.

Megnyugodtak a mieink

Az első pár percben még kissé kapkodva játszottak a magyarok, főleg hátul tisztáztak kétségbeesve a fehérmezes vendégek, de apránként “megérkeztünk a meccsbe”. Ugrai, Varga és Lovrencsics is bátran cselezgetnek.

Ezt megúsztuk!

Sokadik veszélyes beadás érkezett bal szélről, amit ugyan Elek kifejelt, de pár másodpercre rá jött egy kiugratás Seferovicnak – csakhogy lesen állt a svájci támadó.

Shaquiri lövése pontatlan volt

Nem nagyon vette komolyan a magyar védelem, hogy a Stoke City támadója kapura lőhet, szerencsére kapu fölé lőtt a hazaiak játékosa. Ennél szorosabban kell védekezni.

Nagy Ádám késett el

Nagy vehemenciával kezdte a meccset a magyar csapat, azonban a magyar középpályás elkésett. Szerencsére nem ért lapot a mozdulat.

Svájc kezdte a mérkőzést

A hazaiak indították útjára a labdát, az első máspercek ívelgetésekről szóltak, nehezen szelidítették meg a labdát a felek.

Biztosan harmadikokok maradunk

Feröer-szigeteken gólnélküli döntetlent ért el Lettország, így mindenképpen a mieink maradnak a csoport harmadik helyén, a mai végeredménytől függetlenül.

Svájc nem veszi félvállról

A hazaiak nagyon fogadkoztak, hogy nem tartalékolnak a magyarok ellen, ehhez képest Admir Mehmedi, Blerim Dzemaili és Ricardo Rodriguez is csak a kispadon kapott helyet. A svájci kezdő: Sommer – Lichsteiner, Schar, Djourou, Moubandje – Freuler, Xhaka – Shaquiri, Frei, Zuber – Seferovic

Öten veszélyeztetettek

A magyar válogatottban öt játékosnak kell kihagynia a következő tétmérkőzést, ha “besárgul”: Korhut Mihály, Kádár Tamás, Elek Ákos, Nagy Ádám és Pátkai Máté

Köszöntjük olvasóinkat!

Hamarosan kezdetét veszi a mérkőzés, amelyen a mieinknél Ugrai Roland a kezdőcsapatban debütálhat. A magyar csapat így áll ki: Gulácsi – Bese, Guzmics, Kádár, Korhut – Elek, Pátkai – Varga R., Nagy Á., Lovrencsics – Ugrai

Olvasói sztorik