Foci

A szurkolói miatt szívhat a BL-csapat

Könnyen lehet, hogy pont a Liverpool elleni meccsen kell majd bezárni a Szpartak stadionját, a maribori „lángszórózás" után. Jövőre vb-helyszín lesz az arénájuk.

Ahogy várható volt, az európai szövetség máris megbüntette a Szpartak Moszkvát a maribori Bajnokok Ligája-meccsen történtekért, és a fegyelmi bizottság folytatja is az eset vizsgálatát. A találkozón az oroszok szurkolói egy tűzcsóvát lőttek ki Denis Aytekin játékvezető felé, és kis híján el is találták.

Az UEFA fegyelmi testülete egy hét múlva dönt az ügyben, várhatóan a pénzbírság mellett részben vagy teljesen le kell majd zárniuk a stadionjukat a moszkvaiaknak – írja az AP hírügynökség.

Ez annál is fájóbb lehet, mert a következő BL-fordulóban, szeptember 26-án a Liverpool látogat a Otkritie Arénába, a jövő évi vb egyik helyszínére.

Az 1-1-re végződő meccset a német játékvezető rövid időre félbeszakította a fenti eset után. A szlovén rendőrség szerda éjjel két Szpartak-szurkolót letartóztatott az üggyel összefüggésben.

A Sahtar ugyanezért büntetik

Az UEFA ugyancsak megbüntette az ukrán Sahtar Donyecket, amelynek a szurkolói szintén a tűzzel játszottak a Napoli ellen 2-1-re megnyert meccsen. A szünetben a stewardokkal összeverekedő nápolyi drukkereket ugyanakkor nem büntették meg, mivel a meccs jegyzőkönyvében semmiféle említés nincs az esetről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik