Foci

A Chelsea-re nagyon berágtak Kínában

A klub ázsiai körútján a helyieket alázta, amivel egy egész országot sértett vérig Robert Kenedy.

A Chelsea 21 éves brazil játékosa, bizonyos Robert Kenedy miatt került kellemetlen helyzetbe a csapat kínai turnéján, írja a Goal. Kenedy akkor esett át a ló túloldalára, amikor nyilvános Intsa-oldalán megalázott egy kínai embert, és előtte elküldött minden kínait a fenébe – hogy szépen fogalmazzunk.

A játékos állítólag azon kapta fel a vizet, hogy a londoniak egyik barátságos meccsén rengetegen kifütyülték őt. Az Instagramra ezt követően posztolta a “jó kívánságot” és ezt a képet, amin az áll:

Kelj fel, Kína, te idióta!

A botrány azonnal kitört a kommunista országban, a pártvezetés felszólított minden médiumot, hogy töröljenek ki minden Chelsea-t érintő hírt, képet, bármit. Felelőtlen játékosa miatt maga a klub is elnézést kért.

Természetesen a játékos is – stílusosan az Instán – azt mondta, megbánta tettét, és nem akart rasszistának tűnni, mert valójában nem az.

Arról nem érkezett még hír, hogy hogyan reagáltak a kínai pártban a bűnbánó focista és klubja bocsánatkérésére. Az ázsiai piac elvesztése, mondanunk sem kell, érzékenyen érintetné Roman Abramovic, a Chelsea tulajdonosának bevételeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik