Foci

Rooney: Nem levezetni jöttem

Wayne Rooney 13 év után elhagyja a Manchester United labdarúgócsapatát. 18 évesen érkezett, most pedig 16 trófea (közte öt bajnoki cím és egy Bajnokok Ligája-győzelem), valamint klubrekordot jelentő 252 gól után intett búcsút. Nevelőklubjához, az Evertonhoz tér vissza, hétfőn megtartotta első sajtótájékoztatóját is.

Nagyon izgatott vagyok, ez a kihívás pont akkor jön, amikor arra szükségem van. Nem levezetni jöttem

mondta a 31 éves Rooney.

Számára nem volt kérdés, hogy hazatér, miután megtudta, hogy Ronald Koeman leigazolná. Rooney szerint az Everton sikeressége csak és kizárólag a játékosokon múlik, Koemannak megvan a győztes elképzelése, jók voltak a csapat igazolásai (Sandro Ramírez, Davy Klaasen és Jordan Pickford ékezett még a többi közt)  úgyhogy nagy reményekkel várják a szezont. Még úgy is, hogy a gólzsák Romelu Lukaku pedig épp a Manchester Unitedbe igazol 75 millió fontért.

Az majd elválik, milyen szerepkörben fog játszani Rooney.

Az angol válogatott gólrekordere a manchesteri évek alatt kis túlzással a pálya majdnem minden pontján felbukkant, ezért is volt indokolt a kérdés. De ezzel még nem akar törődni, most egyelőre az a célja, hogy megfelelően felkészüljön a következő szezonra.

Az Everton az előző szezonban a hetedik lett az angol bajnokságban, így indulhat a nemzetközi kupaporondon, a harmadik körben száll majd a liverpooli együttes az Európa Liga selejtezőjébe. Úgyhogy akár már júliusban újra Everton-mezben láthatjuk már Rooney-t.

Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis

Ajánlott videó

Olvasói sztorik