Foci

Ki mondana nemet, ha a világ legnagyobb klubja hívja?

Habár 2011-ben, amikor Angliába igazolt, azt mondta, gyerekkori álma volt, hogy a Chelsea-ben játsszon, Romelu Lukaku szerint a “világ legnagyobb klubjának”, a Manchester Unitednek nem mondhatott nemet.

Külön pikantériát ad a történetnek az, hogy Lukakura a Chelsea-ben éppen a Manchester United jelenlegi menedzsere, José Mourinho nem számított, és úgy került kölcsönbe a West Bromhoz, majd az Evertonhoz. 

A mindig jól értesült brit sajtó tudni véli, a belga csatárt hétfőn jelenti be hivatalosan a Rooney-t éppen egy nappal korábban elvesztő Manchester United. A 24 éves támadóért várhatóan körülbelül 75 millió fontot (kb. 26 milliárd forint) fizet Mourinho.

Ha minden jól megy, ismét teljesül Lukaku gyerekkori álma, ami a 2017-es állapotok szerint az, hogy a Unitedben focizzon.

Ki tudna nemet mondani a világ legnagyobb klubjának? Ez az a lehetőség, amelyre gyerekkorom óta várok. Amikor felhívtak, gondolkodás nélkül igent mondtam.

– így Lukaku, aki már túl is esett az orvosi vizsgálatokon.

A még mindig szemtelenül fiatal, de már rendkívül tapasztalt gólvágó tovább ment: az egekig magasztalta a legendás manchesteri stadiont, a szurkolókat és mindenkit, akit ért. Mourinhóról, és a kapcsolatukról is szót ejtett.

A Chelsea-ben akkor még nagyon fiatal voltam, most már felnőttem, alig várom, hogy újra együtt dolgozzunk. Nagyon hálás vagyok, hogy ismét esélyt ad nekem.

Az 57-szeres belga válogatott Romelu Lukaku a Chelsea-ben összesen 15 tétmeccsen szerepelt három év alatt, de gólt nem szerzett. A három szezonból kétszer is kölcsönadták, a West Bromban 38 meccsen 17, az Evertonban 33 meccsen 16-szor talált be, majd a liverpooli csapat véglegesített a keretében. A következő három szezonban 133 mérkőzés alatt 71 gólt lőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik