Foci

Legyűrte a Bayern München fiataljait a Puskás Akadémia

Ssütörtökön ünnepélyes megnyitó, péntek délután pedig az első mérkőzések is lezajlottak a tizedik alkalommal kiírt Puskás–Suzuki–kupán. A Budapest Honvéd korosztályos csapata a portugál Sportinggal, míg a Puskás Akadémia fiataljai a Bayern München U17-es csapatával mérkőzött meg. A tornán a végeredménytől függetlenül minden találkozó után három-három büntetőt rúgnak a csapatok, azonos pontszám esetén – feltéve, hogy a gólkülönbség és a szerzett gólok száma is azonos – ez dönt a továbbjutásról.

A Honvéd–Sporting találkozón tz perc alatt már 2-0-ra vezetett a magyar csapat Szenderi Norbert, valamint Kecskeméti László góljaival. Ezt követően viszont felébredtek a portugálok, egyre inkább átvették a játék irányítását, és egy fejest követően a szépítés is összejött. Fordulás után is a Sporting volt aktívabb, azonban Kecskeméti újabb góljának hála megint kettővel vezettek a kispestiek a tikkasztó melegben játszott mérkőzésen. Csakhogy tíz perccel a vége előtt büntetőből szépítettek a portugálok, a 78. percbenpedig a csereként beálló Filipe Sissé egyenlített. Szétlövésben a Sporting nyert 3-2-re

Nem volt ilyen eseménydús a Puskás Akadémia Bayern München elleni párharca. Az első félidő eseménytelenül telt, a második átékrészben magához ragadta az irányítást a házigazda, a németek kontrákra játszottak. Egészen az utolsó percekig úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel ér véget a meccs, ám a 79. percben a korábban két helyzetet is kihagyó Timári Norman tizennyolc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, ezzel a Puskás Akadémia legyőzte a Bayern Münchent.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

10. Puskás-Suzuki-kupa, 1. forduló:

Budapest Honvéd–Sporting 3–3 (2–1)
HONVÉD: Karcagi – Simó (Zvara), Barta, Temesvári A., Szeles – Darabont – Pisont P. (Hajnal), Király O. (Soltész), Szendrei, Cipf (Kalmár) – Kecskeméti L. (Kecskeméti P.)
SPORTING: Cunha – Da Fonseca, C. Silva, Inácio, Caeiro – Fernandes, H. Santos – Gouveia (B.Santos), Cardoso (Garrido), Ceita (Sissé) – Domingues (Reis)
Gólszerzők: Kecskeméti L. (2), Szenderi, ill. Inácio, Reis (11.-esből), Sissé

Puskás Akadémia–Bayern München 1–0 (0–0)
PUSKÁS AKADÉMIA: Ásványi – Major, Tóth A., Bokros, Zsöllei – Góra (Ganbold), Tóth B. (Csibi), Nándori, Tamás (Papp L.) – Timári, Daróczi (Fekete O.)
BAYERN MÜNCHEN: Topic – Waidner, Cavadias, Höllen, Ezekwem – Stiller – Badzak (Tillman), Lombaya (Hawkins), Mosandl (Oudenne), Cuni – Butler (Thaler)
Gólszerző: Timári

Ajánlott videó

Olvasói sztorik