Foci

Már nem Henning Berg a Videoton edzője

Péntek este bejelentette hivatalos honlapján a Videoton, hogy közös megegyezéssel távozik a csapattól Henning Berg vezetőedző. A válás hátterében valószínűleg egyszerűen annyi áll, hogy Berg nem tudta megnyerni sem a Magyar Kupát, sem a bajnokságot, így a vezetőség a váltás mellett döntött.

A norvég szakember 2016 májusában érkezett Székesfehérvárra, 33 bajnokin, 3 Magyar Kupa-meccsen és 6 Európa Liga-találkozón irányította a csapatot. Ezüstérmet szerzett az NB I-ben a drámai utolsó fordulóban elbukott mérkőzést követően, a kupában viszont a legjobb 16 között esett ki együttesével, ráadásul harmadosztályú ellenfél búcsúztatta.

Számomra is csalódás a kupakiesés és a bajnokság végeredménye, pedig nagyon közel álltunk az aranyéremhez. Mindazonáltal örülök annak, hogy a csapat fejlődött az elmúlt egy évben, mi szereztük a legtöbb gólt és mi kaptuk a legkevesebbet, ami legtöbbször elég ahhoz, hogy egy csapat megnyerje a bajnokságot. Élveztem a Székesfehérváron töltött időt, örülök, hogy a Videoton FC vezetőedzője lehettem. Természetesen köszönettel tartozom a játékosoknak, a stábnak és a vezetőségnek, a legjobbakat kívánom nekik! Végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni a szurkolók szezonban nyújtott támogatását és segítségét is

– búcsúzott a klub honlapján Berg.

Úgy hírlik az utódja is megvan már, a Partizan Beograd 37 esztendős szerb edzőjét, Marko Nikolicsot nevezhetik ki a klub kispadjára.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik