Foci

Simeone: Mi vagyunk az Atlético, a végsőkig küzdeni fogunk

Diego Simeone szerint a futballban bármi megtörténhet, az Atlético Madrid pedig a végsőkig küzdeni fog a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóján, amelynek első mérkőzését Cristiano Ronaldo klasszikus mesterhármasával a Real nyerte.

Az argentin mester szerint a legnagyobb hiba az volt, hogy nem tudtak mit kezdeni a labdával a második félidőben, Kevin Gameiro lehetőségét leszámítva szinte helyzetük sem volt a 90 perc alatt.

Az első félidőben egyik csapat sem futballozott jól, volt veszély a játékban, ám az utolsó passzok nem sikerültek. Viszont a Real betalált. Nekünk is megvolt a ziccerünk Gameiro révén, de Navas menteni tudott. A második félidőben nálunk volt a labda, ám semmit sem tudtunk kezdeni vele, képtelenek voltunk helyzeteket kialakítani, a Real pedig jól kihasználta a megnyíló területeket. Azt mondtam a fiúknak, felejtsék el ezt a meccset, a futball nagyszerű játék, bármi megtörténhet. Benne van egy ilyen vereség. A legvégsőkig küzdeni fogunk, addig, amíg le nem fújják a visszavágót. A Real Madrid jobb volt, kihasználta lehetőségeit, gratulálnunk kell nekik a győzelemhez. A jövő héten megpróbáljuk végrehajtani a lehetetlent. Mi vagyunk az Atlético Madrid és talán, nagyon-nagyon talán képesek is leszünk rá.

Zinedine Zidane érthető okokból nagyon boldog volt a lefújás után. A francia szakember azért megjegyezte, biztos benne, hogy a visszavágón kínlódni fognak. Zidane hozzátette, nem szabad eufóriába esniük, nem képzelhetik magukat a döntőbe.

Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, nem könnyű hármat vágni az Atléticónak. Az eredmény önmagában is mutatja, hogy mennyire jól játszottunk – de ettől még jön a visszavágó, és biztos vagyok benne, hogy kínlódni fogunk. Meg kell még küzdenünk a továbbjutásért. Az első félidőben megszereztük a vezetést és további helyzeteink is voltak, aztán a második félidőben értékesítettük is a lehetőségeket. Elégedettek lehetünk. Háromszor találtunk be, és ami még fontosabb, nem kaptunk gólt – nagyon is jól tudjuk, milyen fontossággal bírnak az idegenben szerzett találatok. Ismétlem, elégedettek vagyunk, boldogok vagyunk, de nem estünk eufóriába, nem képzeljük magunkat a döntőbe.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik