Élő Foci

Higuaín kivégezte a Monacót a BL-elődöntőben

Gonzalo Higuaín duplájával a Juventus labdarúgócsapata idegenben nyert 2-0-ra a Monaco ellen, így egy hatalmasat lépett afelé, hogy ismét döntőt játszhasson a Bajnokok Ligájában.

A madridi belháború után egy nagyon érdekes párosítással folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája: a szezon meglepetéscsapata, a Monaco fogadta hazai pályán azt a Juventust, amely a negyeddöntőben leiskolázta a Barcelonát.

Jó tempóban indult a mérkőzés, az első tíz percet nagyon megnyomta a Juventus, ám átvészelte ezt az időszakot a Monaco, amely ráadásul Mbappé révén két nagy helyzetet is kihagyott. Már, amikor mindenki kezdte azt hinni, hogy most meg lehet fogni a Juventus, akkor egy tökéletes Dani Alves passz után megszerezte a vezetést az olasz csapat, a Higuaín törte meg a hétmeccses gólcsendjét a BL egyenes kieséses szakaszában.

Higuaín első gólja:

A Monaco jól kezdte a második félidőt, volt is két helyzetük, de aztán jött ismét egy Alves-Higuaín összjáték, ismét az argentin volt a befejezőember, így az 59. percben már 0-2 volt.

Majd a második, amivel végleg eldöntötte a meccset:

Ez megfogta a Monacót, csak a meccs végére tudtak ismét igazán nagy helyzetbe kerülni, de akkor a 100. Bajnokok Ligája-mérkőzésén védő Buffon védett óriásit. A Juve tehát idegenben aratott 2-0-s győzelemből várja a jövő heti visszavágót

és mivel több mint 600 perce (!) nem kaptak gólt a BL-ben (a Sevilla ellen még a csoportkör 5. fordulójában, a 9. percben),

így talán nem túlzás azt mondani, hogy fél lábbal a döntőben vannak. (Fotó: MTI/EPA/Sebastian Nogier)

Eredmény – Bajnokok Ligája-elődöntő, 1. mérkőzés

Stade Louis II, Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

AS Monaco (francia) – Juventus (olasz) 0-2 (0-1)

Monaco: Subasic – Sidibe, Jemerson, Glik, Dirar – Lemar (Germain, 66.), Babayoko (Moutinho, 66.), Fabinho, Silva (Touré, 81.) – Mbappé, Falcao

Juventus: Buffon – Alex Sandro, Chiellini, Bonucci, Barzagli – Marchisio (Rincón (81.), Pjanic (Lemina, 89.) – Mandzukic, Dybala, Alves – Higuaín (Cuadrado, 77.)

Gólszerző: Higuaín (29., 59.)

Sárga lap: Fabinho (37.) illetve Bonucci (21.), Marchisio (58.), Chiellini (69.)

Piros lap:

Higuaín kivégezte a Monacót

Gonzalo Higuaín duplájával a Juventus labdarúgócsapata idegenben nyert 2-0-ra a Monaco ellen, így egy hatalmasat lépett afelé, hogy ismét döntőt játszhasson a Bajnokok Ligájában.

Buffon-bravúr!

Egy jobboldali szabadrúgás után a csereember, Germain fejelhetett, a léc alá célzott, de Buffon a kapu fölé tornászta a labdát.

Cserél a Juve

A meccs hőse, Higuaín megy le, Cuadrado jön be.

Kósza Monaco-helyzetek

Előbb Falcao nem tudott lefordulni négy védéről – ez mondjuk nem olyan meglepő -, majd Bernardo kapott remek labdát, elsőre úgy tűnt, szögletet harcolt ki, de a visszajátszás után egyértelmű volt, kezezett. Szabadrúgás kifelé.

Higuaín nagy estéje

Pont annyi gólt lőtt ma, mint az ezt megelőző 24 mérkőzésén az egyenes kieséses szakaszban. Igen, kettőt.

Már két góllal vezet a Juventus!

Ott a második! Letámadott és labdát szerzett a Juve, Alves tökéletes labdát ívelt középre, a hosszún érkezett Higuaín és magabiztosan értékesítette a ziccert. 0-2!

Buffon százados

Ne hallgassuk el a tényt, hogy ez Gigi Buffon 100. BL-meccse a Juventusban. Eddig csak egy olasz játékos volt, aki egyazon csapatban hozott le legalább 100 BL-meccset: Paolo Maldini.

Felpörögtek most az események!

Volt egy lökés a torinói tizenhatoson belül, a síp néma maradt, sőt, kontrát vezetett a Juventus, melynek végén Dybala lőtt, de blokkolt a védő. Marchisio visszaszerezte a labdát, egy az egyben vihette a labdát a kapusra, ekkor Subasic mutatott be hatalmas bravúrt, majd az ellentámadás végén Mbappé engedett egy életerős lövést, de azt meg blokkolták.

A Monacóé az első helyzet

Eladott olasz labda után támadtak a hazaiak, Falcao kapta a tizenhatoson belül a labdát, de erőtlen lapos lövését védte Buffon.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK

Érdekes meccset látunk. Jól kezdett a Juve, majd a Monaco és Mbappé villogott, na meg Buffon a torinói kapuban. Erre aztán jött Alves szenzációs passza, Higuaín higgadt befejezése, így egy félidő után a Juve vezet 1-0-ra. Most egy kis pihenő, aztán folytatjuk – a csapatok és mi is.

Higuaín nagyot megy

Két szezon óta zsinórban legalább 30 gólos. És hol van még  a mostani szezon vége!

Higuaín góljával vezet a Juventus!

Középen vezetett támadást a Juventus, Alves futotta le a védőjét, gondolt egyet, sarokkal (!) tette középre a labdát, ahol érkezett Higuaín és laposan a hálóba lőtt. 0-1!

23 és fél perc

Ennyi kellett az első hazai szabálytalanságig. Dybalát birkózták le. Vezzeg a Juve, Bonucci az imént sárgát is kapott, amiért hátulról rúgta fel Falcaót.

Olvasói sztorik