Élő Foci

Higuaín kivégezte a Monacót a BL-elődöntőben

Gonzalo Higuaín duplájával a Juventus labdarúgócsapata idegenben nyert 2-0-ra a Monaco ellen, így egy hatalmasat lépett afelé, hogy ismét döntőt játszhasson a Bajnokok Ligájában.

A madridi belháború után egy nagyon érdekes párosítással folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája: a szezon meglepetéscsapata, a Monaco fogadta hazai pályán azt a Juventust, amely a negyeddöntőben leiskolázta a Barcelonát.

Jó tempóban indult a mérkőzés, az első tíz percet nagyon megnyomta a Juventus, ám átvészelte ezt az időszakot a Monaco, amely ráadásul Mbappé révén két nagy helyzetet is kihagyott. Már, amikor mindenki kezdte azt hinni, hogy most meg lehet fogni a Juventus, akkor egy tökéletes Dani Alves passz után megszerezte a vezetést az olasz csapat, a Higuaín törte meg a hétmeccses gólcsendjét a BL egyenes kieséses szakaszában.

Higuaín első gólja:

A Monaco jól kezdte a második félidőt, volt is két helyzetük, de aztán jött ismét egy Alves-Higuaín összjáték, ismét az argentin volt a befejezőember, így az 59. percben már 0-2 volt.

Majd a második, amivel végleg eldöntötte a meccset:

Ez megfogta a Monacót, csak a meccs végére tudtak ismét igazán nagy helyzetbe kerülni, de akkor a 100. Bajnokok Ligája-mérkőzésén védő Buffon védett óriásit. A Juve tehát idegenben aratott 2-0-s győzelemből várja a jövő heti visszavágót

és mivel több mint 600 perce (!) nem kaptak gólt a BL-ben (a Sevilla ellen még a csoportkör 5. fordulójában, a 9. percben),

így talán nem túlzás azt mondani, hogy fél lábbal a döntőben vannak. (Fotó: MTI/EPA/Sebastian Nogier)

Eredmény – Bajnokok Ligája-elődöntő, 1. mérkőzés

Stade Louis II, Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

AS Monaco (francia) – Juventus (olasz) 0-2 (0-1)

Monaco: Subasic – Sidibe, Jemerson, Glik, Dirar – Lemar (Germain, 66.), Babayoko (Moutinho, 66.), Fabinho, Silva (Touré, 81.) – Mbappé, Falcao

Juventus: Buffon – Alex Sandro, Chiellini, Bonucci, Barzagli – Marchisio (Rincón (81.), Pjanic (Lemina, 89.) – Mandzukic, Dybala, Alves – Higuaín (Cuadrado, 77.)

Gólszerző: Higuaín (29., 59.)

Sárga lap: Fabinho (37.) illetve Bonucci (21.), Marchisio (58.), Chiellini (69.)

Piros lap:

Megváltozott a meccs

Az első tíz perc egyértelműen a Juventusé volt, a második tíz már a Monacóé. Ezt jelezte Falcao fejese is, amit annak ellenére tolt szögletre Buffon, hogy elkerülte volna a kaput.

Mbappé majd Buffon!

A jobb szélen vezetett támadást a Monaco, érkezett a középre lőtt labda, Mbappé közelről bele tudott még érni, Buffon azonban hatalmas bravúrt mutatott be a rövid saroknál.

Na, veszélyeztet a Monaco is

Egy hazai szöglet után emelték vissza a labdát középre, Mbappé szakadt el a védőjétől, fejelt, de a kapu közepére, ott pedig Buffon állt. Csemege volt.

Hatalmas Juve-helyzet!

Pjanic varázsolta Alveshez a labdát, aki egyből centerezett, de kicsit magas volt Higuaínnak, pedig tök üresen érkezett az argentin csatár.

Megy a meccs!

A kékben játszó Juventus kezdte a mérkőzést, a jól megszokott piros-fehérben a Monaco.

Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője:

Remélem, hogy mi leszünk az első csapat, amely legyőzi hazai pályán a Monacót ebben a sorozatban. nagyon céltudatos focit játszanak, már teljesen megváltoztak ahhoz képest, amelyik együttessel két éve találkoztunk. Sok gólt lőnek, főleg a meccsek végén. Két nagyszerű teljesítmény kell majd a továbbjutásunkhoz.

Leandro Jardim, a Monaco vezetőedzője:

A Juventusba kódolva van a győzni akarás. Hihetetlenül szervezettek és keményen védekeznek. Támadásban meg elég nekik két lövés a gólhoz. Nagyon észnél kell lennünk.

Üdvözlünk mindenkit, 15 perc a meccsig, addig is itt vannak a kezdőcsapatok:

Monaco: Subasic – Sidibe, Jemerson, Glik, Dirar, Lemar, Babayoko, Fabinho, Silva – Mbappé, Falcao

Juventus: Buffon – Alex Sandro, Chiellini, Bonucci, Barzagli – Marchisio, Pjanic – Mandzukic, Dybala, Alves – Higuaín

Olvasói sztorik