Foci

Gera Zoltán: Maga a valóra vált álom

A Fradi és a válogatott csapatkapitány a Sky Sport Premier League magazinjában emlékezett csodás pályafutására.

Gera Zoltán 2004-ben a Ferencvárostól igazolt Angliába és tíz évet húzott le a Wets Bromwich Albion és a Fulham játékosaként. Most csodás, mindenki számára példaértékű szigetországi pályafutására emlékezett.

Amikor a West Bromhoz szerződtem, Magyarországon mindenki azt mondta, “Nem lesz ez jó neked, elég vékony vagy, a Premier League pedig a világ legkeményebb bajnoksága, ehhez nem vagy elég erős”. Én azonban bíztam magamban és a képességeimben. Az első meccsemen hazai pályán fogadtuk a Tottenhamet. Talán tíz perc után betaláltam, onnan kezdve szárnyaltam a pályán. Maga a valóra vált álom. A Premier League-ben játszottam, a világ legjobb futballistái ellen! Hatalmas élmény volt! Kint játékosként rettentően érzed, ha a szurkolók mögötted állnak, én már a második vagy a harmadik mérkőzés után hallottam, hogy a nevem kiabálják. Korábban el nem tudtam volna képzelni, hogy ez megeshet velem. Büszke vagyok. 25 évesen mentem ki Angliába, akkor azt mondtam magamnak, ha öt évig kint tudok maradni, már az maga lesz a tökély! Végül tíz évet töltöttem ott, ez valami elképesztő! Szerintem a tapasztalatommal még sokat tudok nyújtani a magyar futball számára.

– emlékezett Gera Zoltán. Érdemes rászánni tíz percet a fenti videóra, tanulságos, mennyire szerették, még mindig tisztelik ezt a magyar fiút Angliában.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik