Foci

Az MLSZ-nek úgy tetszik az NB I és az NB II, ahogy van

Csütörtökön ülésezett a Magyar labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége, elsősorban azokat a visszajelzéseket vitatták meg, amik a nemrégiben elindított közvélemény-kutatásból kiderült, amikor is arra volt kíváncsi az MLSZ, az emberek szerint mitől lehetne jobb a magyar foci. Ennek eredményét csak később teszik közzé, de azért született két fontos döntés, amikről az mlsz.hu beszámolt.

  • Felmerült, hogy 4 körös lehetne az NB I-es bajnokság, azaz 44 fordulót kellene rendezni, ezt az ötletet leszavazták, mert „a stadionok teljeskörű felújításának befejezése előtt, Magyarország időjárási körülményei mellett nem reális”.
  • Szóba került, hogy csökkenteni kellene az NB II létszámát a jelenlegi 20 csapatról 12-re, annyi együttes szerepel az NB I-ben is. Ez sem nyert, „az egész ország területén zajló fejlesztés szempontját figyelembe véve az elnökség a jelenlegi létszám megtartását tartotta indokoltnak”. Azaz marad a jelenlegi profi csapatok létszáma, az NB I-ben 12, az NB II-ben 20 együttes játszik a következő években is.

Ezek mellett elfogadták a 2017-es költségvetést, az mlsz.hu azt írja, hogy a szövetség közvetlen kiadásaink 90 százalékát az amatőrfutballba (grassroots) és az utánpótlásba allokálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik