Foci

A magyar focicsapatokat is elijesztette a török terror

Egy éve az NB I-es mezőny több mint fele Törökországba utazott a téli felkészülés alatt. Idén inkább máshova mennek.

Törökország télen az európai focicsapatok kedvenc úti célja – volt. Az utóbbi egy hónap támadásai, robbantásos merényletei elriasztják a klubokat (a játékosokat is), például míg tavaly januárban az első két osztályból összesen 16 német együttes utazott a törökökhöz, addig idén egy sem.

A magyar csapatok körében is igen népszerű már egy ideje Törökország, egy éve a mezőny több, mint fele megfordult arrafelé a téli szünetben. Kíváncsiak voltunk, ezúttal mi a helyzet, körbekérdeztük az NB I-et, hányan választották Törökországot. A klubok válaszait a tabellán elfoglalt helyük szerinti sorrendben közöljük.

Videoton

A listavezető két külföldi edzőtábort is bevállal: január 9. és 19. között az Egyesült Arab Emírségekbe, január 24. és február 4. között pedig Spanyolországba utaznak a székesfehérváriak. Utóbbi egyébként már tendencia a Vidinél.

Kovács Zoltán sportigazgató korábban bővebben is beszélt az emírségekbeli felkészülésről a vidi.hu-nak, azt mondta, európai csapatok körében kedvelt úti cél, mert stabil az időjárás és kifogástalan az infrastruktúra.

Bármennyire is érdekes, a Vidi neve már jelent annyit, hogy plusz anyagi teherrel nem jár a klubnak ez az edzőtábor, a költségek nem haladják meg egy spanyolországi utazásét

mondta.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Budapest Honvéd

A kispesti klubnál nem terveznek külföldi edzőtábort. A honlapon a legfrissebb cikk szerint január 9-én, hétfőn kezdik el a munkát, az ESMTK sporttelepén lesznek majd az edzések (napi kettő), illetve az edzőmeccsek is.

Vasas

A szezon meglepetéscsapata sem menekül el a tél elől, az angyalföldiek nem lépik át az országhatárt. Az elmúlt években is Magyarországon készültek fel a tavaszra, így lesz ez most is, Mátraházán és Lipóton hangol majd Michael Oenning együttese.

Ferencváros

A címvédő az egyik olyan együttes, amelyik rendre megfordult Törökországban, tavaly is oda utaztak télen a zöld-fehérek. Idén más a helyzet, Magyarországon kezdenek Thomas Dollék, majd ezúttal Valenciába utaznak, január 23-án, Spanyolországban a Rapid Wien, a Slovac Liberec és a Sparta Praha ellen játszanak felkészülési mérkőzést.

Arra a kérdésünkre nem kaptunk választ, hogy ennek van-e bármi köze a kialakult helyzethez.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mezőkövesd

A szezon másik meglepetéscsapatát már nem Pintér Attila irányítja, elmondása szerint mindenképpen őt akarta a Puskás Akadémia, amire nem tudott nemet mondani. Tomiszlav Szivics az új vezetőedző, így a borsodiaknál az ismerkedésről is szól a téli szünet. Ők a tervek szerint szintén Magyarországon tréningeznek majd a bajnokság folytatásáig, és nem mennek messzire: bentlakásos edzőtábor lesz a Zsóryban.

Újpest

Az újpestiek is Törökországban edzőtáboroztak tavaly januárban, idén Ciprusra utaznak, Ayia Napa városába, ahol a Levszki Szófia és a Teplice csapatával is megmérkőznek. Lesz egy harmadik ellenfelük is, csak még nem tudni, ki.

A klub indoklása szerint a változatosság miatt nem Törökországba utaznak idén.

Szombathelyi Haladás

Szombathelyen szintén közkedvelt felkészülési célpont Törökország, idén is tervezték, végül nem utaznak.

Kérdésünkre megerősítették, hogy a kialakult helyzet miatt.

Január 9-14-ig a horvátországi Rovinjban készülnek Mészöly Gézáék. Tervben van egy másik külföldi edzőtábor is, de az még nem dőlt el, hol.

Paks

A tolnaiak is lassan hazajárnak Törökországba és ők idén sem hagyják ki a túrát. Január 21-én, 10 napra utaznak el a közkedvelt Belekbe.

Aggasztónak találják a Törökországból érkező híreket, de megjegyezték, hogy ezek mind messze történtek az edzőtáboruk helyszínétől.

DVTK

A Diósgyőr tavaly Belekbe utazott tökéletesíteni a taktikát, ebben az évben azonban spanyolországi utazás szerepel a programban január 23. és február 1. között. A cikk megjelenéséig nem érkezett válasz a kérdésünkre, így a Ferencvároshoz hasonlóan nem tudni, hogy a törökországi történések hatással voltak-e a döntésükre.

Fotó: dvtk.eu
Fotó: dvtk.eu

DVSC

A Loki elég nehéz tavasz elé néz, a debreceniek próbálnak is alaposan felkészülni rá. Itthon kezdik, majd január végén, február elején Portugáliába utaznak, ahol a tervek szerint egy rangos tornán vesznek részt. Leonel Pontes vezetőedző portugál, szóval a portugáliai edzőtábor elég kézenfekvőnek hangzik.

MTK Budapest

Az MTK-től nem érkezett válasz a kérdéseinkre, a Nemzeti Sport úgy tudja, ők a Pakshoz hasonlóan elutaznak Törökországba január 29-től.

Gyirmót

A sereghajtónál megkeresésünkre azt válaszolták: ahogyan az elmúlt években, úgy most is Horvátországba utaznak a téli edzőtábor idejére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik