Foci

Király Gábor és 2016 legszebb védései

Király Gábor a svédek ellen barátságos mérkőzésen viselte utoljára a címeres mezt. A 40 éves kapus ezt megelőzően a franciaországi Európa-bajnokságon elképesztő bravúrokkal tartotta meccsben a magyar válogatottat a belgák elleni Eb-nyolcaddöntőben. Ebbe speciel az ujja is beletört, de megérte, hiszen ez lett az év védése az UEFA-nál.

Minden idők egyik legnagyobb kapusa Gianluigi Buffon duplavédésével megyünk tovább: a Milan elleni rangadón brillírozott tavasszal a 38 éves olasz kapus.

Tom Heaton elévülhetetlen érdemeket szerzett csapata manchesteri pontszerzésében (0-0). Itt éppen Zlatan Ibrahimovic akrobatikus lövését hárította.

Joe Hart nem nagyon akarja átadni válogatottbeli helyét, úgyhogy keményen odatette magát a Szlovénia elleni (0-0) világbajnoki selejtezőn. A Torinóba száműzött portás egy szöglet után mutatott be földöntúli bravúrt.

A franciaországi Európa-bajnokság elődöntőjében a hazaiak kapusa, Hugo Lloris parancsolt megálljt a németeknek. (2:15-től)

Renato Augusto a lövése után biztos gólban reménykedett, de David Ospina eszén nem olyan könnyű túljárni.

Napjaink egyik legjobb hálóőre, Manuel Neuer sem akart kimaradni ezekből az év végi listákból, a német válogatott kapusa az ukránok elleni csoportmeccsen repült nagyot az Eb-n (0:25-től), Király pedig az osztrákok ellen ért le a bal alsóra (1:14-től)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik