Foci

Kassai Viktor Japánban régóta várt segítséget kapott

A magyar spori a futballtörténelem első játékvezetője, aki FIFA-tétmérkőzésen élesben használt videóbírót.

Még októberben derült ki, hogy Kassai Viktor lesz az egyetlen európai játékvezető a labdarúgó-klubvilágbajnokságon, amelyre december 8–18. között került sor Japánban.

Kiderült az is, Kassai – továbbá Ring György és Tóth Vencel – a futballtörténelem első olyan tétmérkőzését vezeti, amelyen élesben veti be a videóbírót a FIFA.

No, magyar idő szerint vasárnap reggel nyolc órakor, FIFA-klubvilágbajnokság negyeddöntőjében, a koreai Jeonbuk és a mexikói Club América mérkőzésén megtörtént mindez.

A mérkőzés érdekességeként Kassaiék munkáját egy holland, egy szlovén és egy gambiai úriember segítette, de nem a gyepen, és nem a pálya mellett. A három fő valahol a tribün alatt egy elkülönített helyiségben kuksolt egy számítógép és egy képernyő előtt.

Ők a FIFA-események új tartozékai, a videóasszisztensek. A három fő ha kellett, rádión küldött visszajelzést a játékvezetőnek. Ha Kassai szükségét érezte volna, egy a pálya szélén felállított monitoron akár ő maga is visszanézhette volna a kényes eseteket.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

A találkozón nem történt extra esemény. A Club América 2-1-re múlta felül a Jeonbukot, így a mexikói csapat jutott be az elődöntőbe, ahol a Real Madriddal találkozik. A mérkőzést magyar idő szerint csütörtök délelőtt 11.30-kor rendezik.

Az elődöntőbe jutásért zajló másik mérkőzésen a japán bajnok, Kasima Antlers a dél-afrikai Mamelodi Sundownsszal mérkőzőtt meg, és előbbiek nyertek 2-0-ra.

A japánok szerdán az Atlético Nacionallal találkoznak a döntőbe jutásért.

FIFA-klubvilágbajnokság 2016, negyeddöntő, eredmények:

Jeonbuk Motors (dél-koreai) – América (mexikói) 1-2
gól: Kim Bo-Kjung (23.), ill. S. Romero (54., 73.)

Mamelodi Sundowns (dél-afrikai) – Kasima Antlers (japán) 0-2
gól: Endo (63.), Kanazaki (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik