Foci

Kassai Viktort pihenteti az MLSZ

Kassai Viktor nem vezet mérkőzést az OTP Bank Liga 17. fordulójában – számol be az mlsz.hu.

Ennek azért van hírértéke, mert nagy port kavart a hétvégi Vasas – FTC rangadó (2-2), melyen a 41 éves sípmester négy tizenegyest ítélt meg (hármat a Vasasnak) egy-egy játékost kiállított, illetve Thomas Dollt is elküldte a vendégek kispadjától.

A Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága a szombati meccsen történtek miatt visszaesőként két meccsre eltiltotta a zöld-fehérek vezetőedzőjét, aki az indoklás szerint elhagyta a technikai zónát, illetve a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott. A két kiállított játékost, a Vasas részéről Mahir Saglikot, a Fraditól pedig Cristian Ramírezt három meccsre meszelte el a bizottság.

A mérkőzés után Thomas Doll és az FTC-vezérigazgató. Orosz Pál is nagyon kiakadt, előbbi azt mondta olyan, mintha nem lehetnének bajnokok, utóbbi pedig az MLSZ-hez fordult azért, hogy Kassai ne vezethessen több meccset a Fradinak. Ez utóbbi egyébként nem lehetséges, a szövetség hangsúlyozta, a kluboknak semmilyen szerepük nem lehet a játékvezetők kiválasztásában.

Korábban is előfordult már, hogy Kassai Viktor nem kapott NB I-es meccset (1., 7., 10. forduló), de ez a mostani pihentetés olyan hatást kelt, mintha bizonyos klubok mégis hatással lehetnének bizonyos döntésekre. Az FTC – Gyirmót meccsen egyébként Karakó Ferenc fújja majd a sípot szombat délután 15:30-tól.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

OTP Bank Liga, 17. forduló, párosítások:

15:30 Haladás – DVSC

15:30 Újpest – Mezőkövesd

15:30 FTC – Gyirmót

15:30 Budapest Honvéd – Vasas

15:30 DVTK – Paks

18:00 Videoton – MTK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik