Foci

Storck: Kivívta a tiszteletet a magyar válogatott 2016-ban

Az utóbbi évtizedek talán legszebb esztendején van túl a magyar labdarúgó-válogatott. A nemzeti együttes a nyári franciaországi Európa-bajnokságon bejutott a nyolcaddöntőbe, miután csoportelsőként jutott tovább a kvartettből, megelőzve Izlandot, Portugáliát és Ausztriát. Az egyenes kieséses szakaszban végül Belgium állította meg a mieinket.

Az ősz már nem volt ilyen eredményes, sajnos a vb-selejtezők rajtjánál beragadt Bernd Storck együttese (döntetlen Feröer-szigeteken, majd vereség Svájctól), de az utolsó két tétmeccset sikerült behúzni (győzelem Lettország és Andorra ellen). Az év utolsó meccse nem jött össze a svédek ellen, igaz az a találkozó Király Gáborról, Juhász Rolandról, Hajnal Tamásról és Vanczák Vilmosról szólt.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

A szövetségi kapitány az M4 Sportnak nyilatkozva értékelte a 2016-os esztendőt. Az exkluzív interjúból egyelőre egy rövid részletet közöltek, melyben a német mester a tisztelet kivívásáról beszélt.

Szép és fárasztó év a 2016-os. Az Európa-bajnokság előtt mindent aprólékosan megterveztünk, ami nem volt egyszerű, de a siker megadta a jogot és megteremtette a lehetőséget ahhoz, hogy megmutassuk, Magyarország olyan focinemzet, amely versenyképes a nemzetközi szinten, és tudja tartani a lépést Európával. Mostanra a többi nemzet tiszteli a magyar válogatottat, ami hatalmas eredmény, de nagyon sokat is tettünk ezért. Rengeteget dolgoztunk, és a munka meghozta az eredményét

– mondta Storck.

A teljes beszélgetés a vasárnap 20:45-kor kezdődő GÓÓÓL! című műsorban lesz látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik