Foci

Értelmezhetetlen az újpesti focicsapat problémája

24.hu
24.hu

2016. 11. 02. 20:47

Korábban a témában:

Az Újpest FC szerdán arról számolt be honlapján, hogy az általa felkért szakértő számos kivitelezési hibát állapított meg a Szusza Ferenc Stadion felújításával kapcsolatban. Mivel még mindig nem tud saját otthonában játszani a csapat (pedig elvileg szeptemberre ígérték, hogy elkészül), így az angyalföldi pálya felújítása miatt Kecskeméten rendezik majd hazai meccseiket.

A Nemzeti Sportközpontok az MTI-nek küldött nyilatkozatot az ügyben. Ebben azt írták, hogy az NSK legfontosabb célja a beruházással kapcsolatban az, hogy a vonatkozó jogszabályoknak és szakmai szabályoknak megfelelő, de a létesítményt használók igényei szerint átalakított létesítményt adjanak át.

Ezért mind az Újpest 1885 Labdarúgó Kft, mind az Újpesti Torna Egylet a tervezés minden fázisáról tájékoztatást kapott, és a koncepció tervek általuk történt jóváhagyását követően az engedélyezési-, valamint kiviteli tervdokumentáció is átadásra került részükre, sőt a Nemzeti Sportközpontok, a projekt kapcsán minden fontosabb mérföldkőnél széleskörű egyeztetést tartott a labdarúgóklub és az UTE bevonásával.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Az NSK emlékeztetett arra, hogy a létesítmény rekonstrukciójára nettó 800 millió forint áll az építtető rendelkezésére, melyből az első ütemben a stadion pályavilágításának fejlesztése, korszerűsítése készült el még 2015. augusztusban. A második ütemben a létesítmény szurkoló-kiszolgáló egységeinek, egyes lelátórészeinek felújítását, az eddig csak szerkezetkész Megyeri út felőli fejépület II. emeletén a sportklubok számára irodahelyiségek létrehozását, új – stadionon belüli – közlekedési útvonalak kialakítását tartalmazó kivitelezési munkái zajlanak.

A végleges kivitelezési határidő 2016. november 22., ezt követi a műszaki átadás-átvételi folyamat, a használatbavételi eljárás lefolytatása.

Az NSK közölte, mivel a kivitelezés jelenleg is zajlik, a kivitelező a beruházást nem jelentette készre, a műszaki átadás-átvétel nem kezdődött meg, így az Újpest 1885 Labdarúgó Kft által felvett “hibalista” nem értelmezhető. A kivitelezésen jelenlévő műszaki ellenőrök folyamatosan nyomon követik a beruházás megvalósítását, a jogszabályoknak való megfelelőségét.

A közlemény szerint több olyan tétel is szerepel a közzétett listán, mely az Újpest 1885 Labdarúgó Kft-vel és az Újpesti Torna Egylettel egyeztetett tervekben nem szerepelt feladatként.

“Bízunk abban, hogy a Szusza Ferenc Stadion rekonstrukcióján minden érdekelt azért dolgozik vagy dolgozott, hogy a rendelkezésre álló lehetőségeken belül mind a labdarúgócsapat, mind a szurkolók a legmagasabb szintű kiszolgálásban részesüljenek” – tette hozzá az NSK.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.