Foci

Aggasztó a helyzet Újpesten

Bár úgy volt, hogy az újpesti focicsapatnak otthont adó Megyeri úti stadion felújítási munkálatai szeptemberre befejeződnek, még mindig kénytelen albérletben játszani az együttes, a dolog odáig fajult, hogy a lila-fehérek Kecskemétre vonulnak albérletbe. Szerdán egy közlemény jelent meg a klubhonlapon, aminek az a címe:

Aggasztó állapotok a Megyeri úton.

Az újpestiek ebben azt írják, hogy mivel nem ők állnak szerződéses kapcsolatban a kivitelező Mester Építő Kft.-vel – az UTE nem bérlője a stadionnak, így nem illetékes a felújításban -, felkértek egy szakértőt, hogy vizsgálja meg, hogy áll most a munka. A hét elején kapták meg a szakvéleményt és elég lehangoló a helyzet, összesen 63 pontban (!) sorolják fel a hiányosságokat a fejlesztéssel érintett területeken (ezeket itt lehet elolvasni).

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

A Szusza Ferenc Stadionban a munkálatok április elején kezdődtek, de ez az Újpest hazai mérkőzéseinek megrendezését az előző idényben nem befolyásolta. A kivitelező május 2-án vette birtokba a létesítményt, akkor mondták azt, hogy szeptemberre elkészül a stadion. A jelenlegi idényben a lila-fehérek eddig a Vasas otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban játszották hazai meccseiket, ám az angyalföldiek otthonát újjáépítik, így került az Újpest Kecskemétre.

A Szusza Ferenc Stadion befogadóképessége a felújítás során 13 501-ről 12 670-re csökken, a vendégszektorban 2620 szurkoló fér el. A korábbi nyilatkozatok alapján nagyon látványos változásokra nem lehet számítani, de lesznek olyan dolgok, amelyek emelik a kényelemérzetet. A mosdókat felújítják, további büféhelyiségeket alakítanak ki, a VIP-terasz és a sajtórész is teljesen megújul. A hazai és a vendégszurkolók szektorát felcserélik.

A stadion átadási határideje már többször is módosult. És mikor lesz a műszaki átadás, még utána kezdődik az esetleges hibák felmérése, javítása, illetve a hiánypótlás, ami várhatóan három hétig tarthat, de ez függ a javítandó munka nagyságától és az időjárástól.

A klub reméli, hogy a szakértői vizsgálat fényképes dokumentációval rendelkező észrevételeit figyelembe veszik, és november 22-én valóban sor kerül a Szusza Ferenc Stadion átadására.

Frissítés: Reagált az NSK. Szerintük értelmezhetetlen az újpestiek hibalistája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik