Foci

BL: Az önelégült UEFA a rasszizmus helyett a labdarúgás ellen harcol

Mint ismert, az Európai Labdarúgó-szövetség a Legia Varsót és a Rosztovot is megbüntette szeptember végén. A lengyel ultrák a Borussia Dortmund elleni mérkőzésen rasszista rigmusokat skandáltak, illetve megtámadták a vendégszektorban tartozkodó német szurkolókat. Ennek következtében Nikolics Nemanja csapata szurkolók nélkül kénytelen lejátszani a Real Madrid elleni hazai Bajnokok Ligája mérkőzését november 2-án.

A Rosztov PSV elleni csoportmeccsére 1500 hazai drukkert nem engedtek be azért, mert a selejtező playoffkörében egyes orosz szurkolók rasszista rigmusokat kiabáltak az Ajax elleni találkozón.

A Bayern München szimpatizánsai a szerdai PSV elleni mérkőzésen (4-1) üzentek az UEFA-nak, szerintük nem tesz jót a sportágnak, ha kitiltják a drukkereket a stadionokból. A német ultrák szerint a szövetség jobban tenné, ha inkább a rasszizmus elleni harccal foglalkozna.

Varsóban, Rosztovban, vagy bárhol másol, nem kell kitiltani a szurkolókat! Az önelégült UEFA a rasszizmus helyett a labdarúgás ellen harcol…

Ezt üzenik egész pontosan a német drukkerek a sportág vezetőinek. Sajnos a héten sem maradtunk balhé nélkül, hiszen Madridban 13 Legia-szurkolót vettek őrizetbe, néhány lengyel szimpatizáns pedig egy pincérnőt is kirabolt egy bárban. A spanyolországi atrocitások miatt ki is zárhatják a varsóiakat a Bajnokok Ligájából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik