Foci

Fiola Attila az utolsó pillanatban váltott klubot

Az a helyzet, hogy Fiola Attila, a Puskás Akadémia 26 éves válogatott labdarúgója nem volt szerencsés. A franciaországi Európa-bajnokságon mindjárt az osztrákok elleni nyitómeccsen (2-0) megsérült, többet nem is léphetett pályára.

Idén még nem játszott bajnokit, jelenleg 80-90 százalékos állapotúnak vallja magát, momentán Telkiben, a válogatottal készül a Feröer elleni keddi vb-selejtezőre.

Így a védő hiába szeretett volna nyáron lehetőség szerint külföldre igazolni, ebben a sérülése mindenképp hátráltatta, menedzserének nem is sikerült tető alá hoznia egyetlen kecsegtető üzletet az átigazolási piac kedd esti zárásáig.

Így hát jobb híján a Puskás Akadémia és a Videoton tulajdonosai, a játékos és menedzsere megállapodtak, az ésszerűség azt diktálja, ne kelljen egy éven át a másodosztályban senyvedjen a 16-szoros válogatott labdarúgó, de a konkurenciához, a Fradihoz se engedjék el.

Nagyon örülök, hogy mostantól a Vidi játékosa lehetek. Hosszú távon az a célom, hogy bajnoki címet ünnepelhessek a Vidivel, és a nemzetközi porondon is szép sikereket szeretnék elérni

– mondta a szerződés aláírása után Fiola Attila a vidi.hu-nak, aki a nemzeti csapat vb-selejtezője miatt csak a jövő hét folyamán csatlakozik majd új csapattársaihoz.

Fiola Attilát úgy gondolom, hogy egy szurkolónknak sem kell bemutatni, hiszen személyében a magyar válogatott egyik alapemberével erősödtünk. Ismét nőtt a versenyhelyzet a kereten belül, ez elengedhetetlen a fejlődéshez, ráadásul az átigazolási időszak még nem ért véget. Érkezésével tovább gyorsul az eddig is gyorsnak, dinamikusnak mondható csapatunk, képességeivel pedig nem csak magyar-, hanem nemzetközi szinten is hozzásegítheti a klubot ahhoz, hogy elérjük a céljainkat

– nyilatkozta a hátvédről Kovács Zoltán, a Videoton sportigazgatója szintén a fehérváriak honlapjának.

A Videoton amúgy nagy bevásárlást tartott nyáron. Ha csak az ismertebb neveket szeretnénk említeni, úgy is kilenc játékost tudunk felsorolni, úgy Barczi Dávid (DVTK), Bódi Ádám (DVSC), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Danko Lazovics(szerb, szabadon igazolható, legutóbb Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Anel Hadzic (bosnyák, Eskisehirspor – Törökország, szabadon igazolható),Varga József (DVSC), Marko Scsepovics (Olympiakosz), Ante Solomun (NK Lucko Zagreb).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik