Foci

Eb-t megjárt magyar válogatott labdarúgók érkezhetnek a Fradihoz

Orosz Pál, a FTC vezérigazgatója volt a Trend FM Sportérték című műsorának a vendége. A sportvezető elmondta, az osztrák Marco Djuricin és a német Oliver Hüsing után két Eb-t megjárt magyar válogatott labdarúgó érkezhet az elmúlt évben hazai fronton mindent megnyerő együtteshez.

Erősítések? Már velünk edz Djuricin és Hüsing, velük mindenképpen erősödünk, és nem titok az sem, hogy előszerződésünk van Lovrencsics Gergővel, ha valami közbe nem jön, a jövő héttől ő is velünk készül. Rajta kívül van még egy magyar játékos, aki kint volt az Európa-bajnokságon és szóba került nálunk, de az ő nevét nem árulom el

– nyilatkozta Orosz.

De vajon ki lehet az a másik játékos? 

A legnagyobb esély talán Fiola Attila érkezésére van. A jobbhátvéd az Eb-n sérülés miatt csak az osztrákok elleni első csoportmeccsen léphetett pályára, de a válogatottból szűk két éve kirobbanthatatlan. Klubcsapatával, a Puskás Akadémiával kiesett az élvonalban, így Felcsútról biztosan távozik.

Nagy Ádám iránt fél Európa érdeklődik, az ő maradására nincs esély, így egy középpályásra szüksége lenne a Fradinak. Így felmerülhet Elek Ákos szerződtetése Diósgyőrből. Számára előrelépés lenne a zöld-fehér alakulat, Miskolcon ráadásul épp atomjaira hullik a csapat, hiszen Egervári Sándor vezetőedzőn kívül több alapember, köztük Barczi Dávid és Koman Vladimir is távozik.

Arról már a bajnokság végén is pletykáltak, hogy Roland Lamah nem hosszabbít szerződést a klubbal. Őt a válogatottból Stieber Zoltán tudná leginkább pótolni, bár lehet, Lovrencsics Gergő pont a belga helyére érkezik. Thomas Doll vezetőedző már többször is elmondta, szeretné a csapatában tudni Stiebert. A támadó a Hamburg kötelékébe tartozik, a tavaszi szezont a Nürnbergnél töltötte kölcsönben.

A legnagyobb szenzációt pedig Szalai Ádám leigazolása szolgáltatná. Az osztrákok ellen gólt szerző csatár július első napjától szabadon igazolható lesz, szerződését ugyanis nem újította meg a Hoffenheim.

Orosz Pál a közelgő BL-selejtezőről is beszélt, könnyen előfordulhat, hogy az albán bajnok kizárása miatt játék nélkül jut a Fradi a harmadik körbe.

A Skënderbeu Korcë eltiltottnak tűnik, július hatodikán lesz meg a végleges döntés arról, hogy kell-e játszanunk ellene vagy sem. Az UEFA egy évre eltiltotta a kupaküzdelmektől bundázás miatt, ha marad ez a büntetés, akkor a harmadik körben kezdjük a selejtezőt, ahonnan továbbjutva BL-playoffot játszhatunk. Ha nem kell játszanunk az albánok ellen, háromszázhatvan percre vagyunk a BL-től.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik