Foci

Magabiztosan jutott döntőbe a Liverpool

Csütörtökön rendezték a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének visszavágóit.

A spanyol csapatok várhatták kedvezőbb helyzetből az estét, hiszen a Sevilla két gólt szerzett idegenben a Shakhtar Donetsk elleni 2-2-es mérkőzésen, a Villareal pedig egy hajrában szerzett góllal verte a Liverpoolt.

A Villarealnak volt két nagyobb helyzete a mérkőzés elején az Anfielden, de gólt a hazaiaknak sikerült szerezniük a 7. percben. Nathaniel Clyne kapta a labdát a jobb oldalon, élesen lőtte középre a labdát, amit Alphonse Areola ütött éppen Roberto Firmino elé. A brazil egyből középre passzolt Daniel Sturridge óriási lyukat rúgott, így Brunóról pattant a labda a hálóba. (1-0)

A második liverpooli gólnál is Firmino és Sturridge voltak a főszereplők. Előbbi ugratta ki az angolt, aki 10 méterről lőhetett a 63. percben. Areola csak beleérni tudott a labdába, mely a kapufáról pattant a hálóba. (2-0)

A 71. percben emberhátrányba került a Villareal. Victor Ruiz lépett oda keményen Adam Lallanának, Kassai Viktor pedig kiállította a spanyolt.

Tíz perccel később minden eldőlt, Sturridge törte el a labdát a tizenhatoson belül Lallana pedig közelről a hálóba lőtt. (3-0)


Hasonlóan jól kezdett a Sevilla is hazai pályán, Kevin Gameiro egy hatalmas védelmi hibát kihasználva szerezte meg a vezetést a spanyoloknak. (1-0)

A félidő végén jött az egyenlítés, Eduardo kapott egy nagyszerű kiugratást Marlostól és David Soria kapus mellett a kapu jobb alsó sarkába lőtt. (1-1)

A második félidőt ugyanúgy kezdte a Sevilla, mint az elsőt: góllal. Grzegorz Krychowiak tálalta Kevin Gameiro elé a labdát, aki az üres kapuba passzolta a labdát. (2:1)

Az 59. percben Mariano duplázta meg a hazaiak vezetését. 20 méterről lőtt parádésan a jobb alsóba. (3-1) 

 

Az Európa Liga döntőjét május 18-án rendezik a bázeli St. Jakob Parkban.

Európa Liga elődöntő, visszavágó, végeredmények:

Liverpool – Villareal 3-0
G: Bruno – öngól 7., Sturridge 63., Lallana 81.
Továbbjutott a Liverpool 3-1-es összesítéssel.

Sevilla – Shakhtar Donetsk 3-1
G: Gameiro 9., 47., Mariano 59., illetve Eduardo 44.
Továbbjutott a Sevilla 5-3-as összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik