Foci

A hajrában vérzett el az Újpest, ikszelt Felcsúton a Vidi

Egy vendég csapat sem tudott eredményes lenni az OTP Bank Liga 26. fordulójában szombaton délután.

Békéscsaba Előre-Újpest FC 1-0 (0-0)

Békéscsaba, 1000 néző, v.: Erdős

 

gólszerző: Paukner (89.)

 

sárga lap: Birtalan (25.)

 

Békéscsaba: Mursits – Bényei, Fehér Zs., Vaskó, Fabio – Birtalan (Balog Zs., 93.), Spitzmüller, Takács P., Laczkó (Paukner, 76.) – Calvente, Punosevac

 

Újpest: Balajcza – Diarra, Kálnoki Kis, Litauszki, Balogh B. – Bardhi (Cseke, 77.), Andric, Windecker, Hazard – Lencse (Mohl, 55.), Angelov (Kabát, 64.)

A sereghajtó Békéscsaba az ezüstéremre pályázó Újpestet látta vendégül a lilák rangadóján.

Az első játékrészben Lencse előtt adódott a legnagyobb lehetőség, de Andric beadása után képtelen volt öt méterről a kapuba találni.

Sokáig úgy festett, nem láthat gólt a csabai publikum ezen a napos délutánon, de Paukner a rendes játékidő végén megtörte a csendet, és Nebojsa Vingjevic együttese már nem is tudott reagálni a későn bekapott találatra.

Puskás Akadémia FC – Videoton FC 0-0

Felcsút, 1718 néző, v.: Solymosi

 

sárga lap: Zsidai (31.), Márkvárt (82.), Mészáros K. (94.), illetve Simon Á. (26.), Oliveira (32.), Pátkai (65.)

 

Puskás Akadémia: Pajovic – Pauljevics, Fiola, Kelic, Forró – Zsidai, Bacelic-Grgic (Lipcsei 91.) – Csurko, Sallai R. (Zsótér 62.), Pekár (Márkvárt 63.) – Mészáros K.

 

Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Juhász R., Stopira – Simon Á. – Suljic, Pátkai, Kovács I. (Haraszti 64.), Oliveira (Géresi 68.) – Feczesin

Szintén gól nélküli döntetlennel ért véget az elmúlt időszakban egyre jobb formában futballozó fehérváriak és a Puskás Akadémia összecsapása.

Az eredmény abszolút nem meglepő, hisz a két gárda alig-alig jutott el a másik kapujáig, Feczesin közeli fejesétől eltekintve pedig tulajdonképpen védenie sem kellett a portásoknak.

Budapest Honvéd-Paks 2-0 (1-0)

Bozsik-stadion, 1300 néző, v.: Szabó Zs.

 

gólszerző: Eppel (7., 63.)

 

sárga lap: Holender (69.), illetve Gévay (35.), Lenzsér (61.)

 

Honvéd: Horváth A. – Botka, Lovric, Kamber, Bobál D., Baráth – Nagy G., Vasiljevic (Ikenne-King, 82.), Hidi – Youla (Holender, 61.), Eppel (Constantinescu, 86.)

 

Paks: Székely – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Kecskés, 72.), Szakály D., Bertus (Hahn, 72.), Bartha – Bajner (Balázs Zs., 67.)

A középmezőnyben tanyázó csapatok mérkőzésén teljesen megérdemelt hazai győzelem született a Bozsik Stadionban.

Hét perc telt a kezdő sípszót követően, amikor Nagy beadása nyomán Eppel bombázta a lasztit a léc alá (1-0). Akár a szünetig tovább növelhette volna előnyét a Kispest, de a második gólra egészen a 63. percig kellett várni, ismét Eppel volt eredményes, ezúttal egy kipattanót durrantott a kapuba (2-0).

A Paks lényegében ekkor fel is adta a meccset és így pont nélkül utazhat haza a fővárosból.

Diósgyőri VTK – Szombathelyi-Swietelsky Haladás 3-0 (1-0)

Diósgyőr, 4000 néző, v.: Farkas Á.

 

gólszerzők: Elek (12., 72.), Novothny (53.)

 

sárga lap: Okuka (68.), Elek (74.), James (90.), illetve Kovács L. (14.), Ugrai (68.)

 

Diósgyőr: Rados – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – James – Barczi (Egerszegi, 83.), Koman (Nikházi, 56.), Elek, Bognár I. (Bacsa, 73.) – Novothny

 

Szombathely: Király – Schimmer, S. Wils, Jagodics (Angyal, 28.), Bosnjak – Kovács L. (Németh M., 72.), Iszlai, Medgyes (Martinez, 82.) – Williams, Gaál, Ugrai

Egervári Sándor tanítványai a Haladás ellen tettek újabb nagy lépést a kiesés elkerüléséért.

A miskolciak már a 12. percben megszerezték a vezetést, Elek kapásból vette be Király Gábor kapuját 10 méterről. Már ekkor látszott, hogy ez nem a szombathelyiek meccse lesz, a vendégek sokkal fáradtabbnak tűntek ellenfelüknél.

A fordulás után Nowothny távoli bombája el is döntötte a három pont sorsát, az i-re pedig Elek második találata tette fel a pontot a hajrában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik