Foci

Már most hétvégén bajnok lehet a Fradi

A Ferencváros már a hétvégén bajnok lehet az OTP Bank Ligában, ha a 26. fordulóban nyer a Vasas vendégeként, míg az MTK hazai pályán nem győz a Debrecen ellen vasárnap.

Amennyiben a legutóbbi két bajnoki mérkőzésükön győztes zöld-fehérek a négy forduló óta nyeretlen Vasas ellen is begyűjtik a három pontot, és az MTK csak döntetlent játszik a DVSC-vel, úgy a kék-fehérek pontszámban még beérhetik ugyan a Ferencvárost a hátralevő nyolc mérkőzésen, ám pontegyenlőségnél a több győzelem rangsorol, ebben pedig már nem foghatná be riválisát a sorozatban három győzelemnél tartó MTK.

„Már eljátszottam a gondolattal, milyen lenne bajnokként ünnepelni, és az öltözőben bizonyára a srácok is szóba hozták a témát. De azt mondom, várjunk még ezzel. Előbb mindenképp verjük meg a Vasast, utána lehet az MTK mérkőzését figyelni” – mondta a Nemzeti Sportnak Thomas Doll, a zöld-fehérek vezetőedzője, aki szerint akkor sincs probléma, ha még nem lesznek bajnokok vasárnap. Kérdésre egyébként elmondta, a fotelból nézve is ugyanúgy fognak örülni, ha összejön az arany.

A Ferencváros 2004 után lehet ismét bajnok, összességében pedig 29. alkalommal diadalmaskodhat az élvonalban.

Az idei szezonban szokatlannak számító időpontban, délután fél 4-kor rendezik az MTK és a Debrecen összecsapását. Ennek oka, hogy a találkozó helyszíne az Illovszky Stadion lesz, ahol szombaton a Vasas-Ferencváros meccs lesz.

A harmadik helyen álló Újpest a sereghajtó Békéscsabához látogat, a két együttes legutóbb szerdán a Magyar Kupa elődöntőjében találkozott, a Szusza Ferenc Stadionban a lila-fehérek 2-0-ra győztek.

A címvédő, a tabellán ötödik Videoton a Puskás Akadémia ellen lép pályára.

Az NB I hétvégi programja

szombat:

Budapest Honvéd-Paksi FC 15.30, v.: Szabó Zs.

Puskás Akadémia-Videoton FC 15.30, v.: Solymosi

Békéscsaba 1912 Előre-Újpest FC 15.30, v.: Erdős

Diósgyőri VTK – Szombathelyi-Swietelsky Haladás 15.30, v.: Farkas Á.

Vasas-Ferencváros 18.00, v.: Kassai

vasárnap:

MTK Budapest – DVSC-TEVA 15.30, v.: Bognár

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik