Foci

Tisztelt MLSZ, most tessék nagyon figyelni!

24.hu
24.hu

2016. 03. 10. 07:22

Itt egy ok, amiért kevés a néző a magyar stadionokban.
Korábban a témában:

Szerdán a Szombathelyi Haladás hazai pályán, Sopronban fogadta az Újpestet (1-1). Már magában ez a mondat is rejteget némi magyarázatot – nézzük pozitívan, épülnek a stadionok -, de ami a hűség városában fogadta a vendég szurkolókat, na, az az igazi pofon.

A szurkolók úgy fogalmaznak:

Mi kérünk elnézést, hogy szerdán a lehetetlen időpont ellenére is magyar bajnoki mérkőzésre akartunk menni! Köszönjük a csapatnak, hogy a mérkőzés lefújása után odajöttek hozzánk és megköszönték, hogy elkísértük őket! Eb ide, Eb oda, itthon továbbra is változások szükségesek!

A ViolaFidelity közösségi oldal arról számolt be, hogy bár többen a hétközi forduló miatt szabadnapot vettek ki, pénzt időt nem sajnálva több száz kilométert utaztak szeretett csapatukért és bőven a mérkőzés kezdete előtt megérkeztek a találkozóra, mégsem jutottak be a stadionba.

A vendég szurkolókat egyetlen mobilpénztár és egyetlen pénztárosnő várta, így gyorsan hatalmas sor alakult ki… Úgy látszik a magyar foci ott tart, hogy manapság már senki sem számít vendég szurkolókra… A jegyek ennek megfelelően lassan és körülményesen kerültek nyomtatásra. Majd amikor még bőven voltak szurkolók akik nem jutottak be, egyszer csak szóltak: nincs több jegy! Holott egyik lelátó sem volt tele, sőt.

Szerencse a bajban, hogy a stadion mellett akadt egy kosárlabdapálya és annak a lelátójáról lehetett látni a meccset.

Tanulságos történet. Különösen annak fényében, hogy az NB1 24. fordulóját összesen 9714 néző tekintette meg. A legtöbben a DVTK-Videoton meccset látták. Diósgyőrben 3262-en váltottak jegyet.

Kommentek

Bayern München, szerdai edzés, leesett az állunk
Paris Saint-Germain's Brazilian defender Maxwell (R) battles with Chelsea's Spanish midfielder Pedro (L) during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Chelsea and Paris Saint-Germain (PSG) at Stamford Bridge in London on March 9, 2016.  / AFP / BEN STANSALLBajnokok Ligája: a PSG esélyt sem adott a Chelsea-nek