Foci

Futsal-Eb: vereségével búcsúzott a magyar válogatott

Dróth Zoltán ismét bebizonyította, hogy klasszis, de ez is kevés volt az ukránok ellen.

A Spanyolországtól elszenvedett vereség után második, és egyben utolsó csoportmérkőzésére készült a magyar futsalválogatott a szerbiai Európa-bajnokságon. A csütörtöki ellenfél Ukrajna volt, akikkel a decemberi világbajnoki-selejtezőn már találkoztunk, akkor kikaptunk 5-3-ra.

Sajnos nem indult jól mérkőzés, az ukránok már a második percben megszerezték a vezetést. Az első meccset eltiltás miatt kihagyó Harnisch Ákos a saját kapuja előtt eladta a labdát, Dmytro Sorokin pedig köszönte szépen, és két lépésről belőtte (0-1).

Három perccel később nagyon közel jártunk az egyenlítéshez, de Rábl János két méterről, senkitől sem zavartatva lőhetett, de a kapufát találta el. A kihagyott helyzetet könyörtelenül kihasználta az ellenfél. A kapus kirúgását Dmytro Bondar vette mellre, lefordult Harnischról, majd átemelte a kicsúszó Tóth Gyulát (0-2).

Szerencsére rögtön sikerült szépítenünk, az ide-oda pattogó labdát az első találkozón duplázó Dróth Zoltán könyörtelenül felvarrta a bal felsőbe (1-2).  Az első 20 perc hátralévő részében is az ukránok játszottak fölényben, nem egyszer nagyon közel kerültek a gólhoz.

Ismét rengeteg magyar szurkoló buzdította a nemzeti csapatot a helyszínen, mintha hazai pályán játszottak volna a srácok.

A második játékrészt is Ukrajna kezdte veszélyesebben, a mérkőzés 26. percében Bondar lövését még védte Tóth Gyula, de a kipattanót az üresen érkező Denys Ovsyannikov a kapuba vágta (1-3). Ment előre becsülettel a válogatott, de a szerencse is elpártolt mellőlünk, Rábl János lövése a kapufán csattant, majd Hosszú Ádám ziccere maradt ki.

A félidő felénél sikerült felzárkózni egy gólra, Dróth Zoltán lövése kipattant a kapusról, az érkező Trencsényi János pedig négy méterről bevágta (2-3). Sajnos sokáig nem örülhettünk, meg ugyanabban a percben Mykola Grytsyna üresen érkezett a beadásra, majd két lépésről bepofozta (2-4).

Hét perccel a vége előtt újfent visszajött a remény. Dróth Zoltán a levegőben felugorva vette le Hosszú Ádám távoli lövését, majd kapásból bebombázta a bal felsőbe (3-4). De megint jött a menetrendszerű ukrán gól, a jobb sarokból visszatett labdát Dymtro Bondar könnyedén lőtt a bal sarokba (3-5).

Négy perccel  vége előtt dőlt el minden, a sarokrúgás után Mykhailo Grytsyna csavart a rövid felsőbe (3-6). Vereségével a magyar válogatott elbúcsúzott a tornától, a szombati spanyol-ukrán a csoportelsőségről dönt.

A nap másik mérkőzésén Portugália remek második félidei játékával legyőzte Szlovéniát, amivel előbbi ott van a legjobb nyolc között, míg utóbbi a második vereségét is elszenvedve kiesett.

Eredmény – Futsal Európa-bajnokság, B csoport

Magyarország – Ukrajna 3-6 (1-2)
Gólszerző: Dróth (8., 34.), Trencsényi (30.)  illetve Sorokin (2.), Bondar (7., 35.), Ovsyannikov (26.), Mykola Grytsyna (30.), Mykhailo Grytsyna (36.)

Magyarország: Tóth – Klacsák, Németh, Harnisch, Dróth
Cserék: Tihanyi (k.), Öreglaki, Dávid, Trencsényi, Horváth, Gál, Szeghy, Rábl, Hosszú
Szövetségi kapitány: Sito Rivera

Ukrajna: Ivanyak (k.) – Bondar, D. Sorokin, Zhurba, Ovsyannikov
Cserék: Lytvynenko (k.), Valenko, Koval, Mykhailo Grytsyna, Mykola Grytsyna, Razuvanov, Rogachov, O. Sorokin, Fetko
Szövetségi kapitány: Oleksandr Kosenko

A csoport:
Portugália – Szlovénia 6-2 (2-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik