Foci

Futsal-Eb: tisztes magyar helytállás a világranglista-vezető ellen

Csütörtökön Ukrajna ellen kiharcolhatja a válogatott a negyeddöntőbe jutást.

A magyar futsalválogatott a Románia elleni drámai pótselejtezőn aratott győzelemmel jutott ki a szerbiai kontinenstornára. A B-jelű hármasba kerülő nemzeti együttes a hatszoros Eb-győztes, valamint világranglista-vezető Spanyolország ellen kezdte meg szereplését a tornán.

Már a második percben nagyon közel járt a gólhoz a hispán válogatott, egy cseles variáció után Rivillos lőtt, a bombája majdnem kettétörte a lécet. Három perccel később jött az első magyar ziccer, Öreglaki szabadrúgása kijött a kapusról, Németh a kipattanót közelről nem tudta bekotorni.

A hetedik percben egy rendkívül peches góllal megszerezte a vezetést Spanyolország. Bebe rossz beadásába Németh beletette a lábát, a labda pedig védhetetlenül vágódott a léc alá (1-0). Gólra góllal felelhettünk volna, Tóth kidobása után Dróth fantasztikusan készítette le Klacsáknak, aki hat méterről Paco Sedanóba lőtt.

Öt perccel a félidő vége előtt megduplázta előnyét az ellenfél, a bántóan üresen maradó Bebe hét méterről lőtt a jobb alsóba (2-0). Az utolsó percben letámadt a válogatott, de sajnos gólt kapott belőle. A kontra során Miguelín kapta meg, aki kilőtte a rövid alsót (3-0).

A magyar szurkolókra nem lehetett panasz, végig fantasztikusan buzdították a válogatottat.

A fordulás után három perccel megint eltalálta a lécet a spanyol csapat. Vészkapussal támadtunk, a labdavesztés után elveszítettük a labdát, de szerencsénk volt. Fél perccel utána megszületett az Eb első magyar gólja. Dróth végzett el szabadrúgást, és kegyetlenül felvarrta a léc alá (3-1).

Egy labdaszerzés után Klacsák járt közel a gólhoz, de Paco Sedano lábbal kitolta a hosszú alsóba tartó löketet. Maradtunk támadásban, egy csodaszép indítást követően Trencsényi került helyzetbe, de a kapus ismét bravúrral védett. Sajnos hiába játszottunk valamelyest fölényben, a 27. percben Miguelín egy kényszerítőzés után elemi erővel bombázott a jobb felsőbe (4-1).

Négy perccel a vége előtt a spanyolok megmutatták, hogy miért ők a sportág egyik legjobbjai. A saját kapujuktól hozták fel villámgyorsan, Alex tálalt Andresito elé, aki a bal sarokba lőtt (5-1). Dróth ismét megmutatta, miért szerződtette a kazah Almati. Két pazar csel bemutatva nyolc méterről a kapus lábai között talált a hálóba (5-2).

Szégyenkeznie egyáltalán nem kell az együttesnek, nagyon jól helytállt a hatszoros Eb-győztes ellen. Nagyon fontos lesz a csütörtöki Ukrajna ellni mérkőzés, ott egy győzelem már a továbbjutást jelentené. Amennyiben ott döntetlen születik, a gólarány dönt a negyeddöntőbe jutásról. A spanyolok az ukránok ellen zárják a csoportkört szombaton.

A torna nyitómérkőzésén a házigazda Szerbia hátrányból fordítva győzte le Szlovéniát nagyon magabiztosan 5-1-re.

A mérkőzést követően a magyar játékosok így értékeltek:

Eredmény – Futsal Európa-bajnokság, B csoport

Spanyolország – Magyarország 5-2 (3-0)
Gólszerző: Németh (7. – öngól), Bebe (15.), Miguelín (20., 29.), Andresito (36.) illetve Dróth (24., 38.)

Spanyolország: Paco Sedano – Mario Rivillos, Pola, Lin, Raúl Campos
Cserék: Jesús Herrero (k.), Juanjo (k.), Ortiz, José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usín, Alex, Miguelín
Szövetségi kapitány: José Venancio López

Magyarország: Tóth – Klacsák, Horváth, Németh, Rábl.
Cserék: Tihanyi (k.), Öreglaki, Dávid, Trencsényi, Gál, Szeghy, Dróth, Hosszú
Szövetségi kapitány: Sito Rivera

A csoport:
Szerbia – Szlovénia 5-1 (1-1)
Gólszerző: Janjic (14.), Kocic (21., 30.), Rajcevic (27.), Prsic (34.) illetve Osredkar (3.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik