Foci

A triplázó Kalou hozta a meccset Dárdaiéknak

A Hertha 3-1-re nyert Hannoverben a Bundesliga 12. fordulójának nyitómérkőzésén.

Kimondottan jól szerepel a német labdarúgó-bajnokságban a Hertha BSC, ugyanakkor a múlt héten nem várt méretű, 4-1-es vereségbe szaladtak bele a fővárosiak hazai környezetben a Borussia Mönchengladbach ellen. Dárdai Pál legénysége pénteken a Hannover otthonában szeretett volna a javítani.

Ahogyan az várható volt, a csapatok nem estek egymás torkának. A Hertha tűnt összeszedettebbnek az első félidőben és a vendégek teljesen megérdemelten szereztek vezetést a 33. percben: egy gyors kontra végén Kalou mattolta Zieler kapust.

Kalou első gólja:

A második játékrésznek nagy elánnal vágtak neki a hazaiak, a Hertha beragadt a saját tizenhatosához. A 60. percben mégis a fővárosiak szereztek újabb gólt, ismételten Kalou volt eredményes egy kontratámadás végén.

Kalou második gólja:

Nem hagyta annyiban a dolgot a házigazda, a 71. minutumban büntetőhöz jutott a Hannover, amit Kiyotake annak rendje és módja szerint értékesített is. Támadóbb felállásra váltott ezután a HSV, a Hertha azonban állta a sarat, ami hamar a hazaiak kedvét szegte. A végén még Kalou tette fel a koronát pénteki teljesítményére, egy berúgott tizenegyessel állította be az 1-3-as végeredményt.

Eredmény – Bundesliga, 12. forduló

Hannover – Hertha BSC 1-3 (0-1)

Gólszerzők: Kiyotake (71. – 11-esből) illetve Kalou (33., 60., 87. – 11-esből)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik