Foci

Botrányos véget ért egy vb-selejtező

Nézőtéri rendbontás miatt félbeszakadt kedden a Malajzia – Szaúd-Arábia világbajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzés. A Kuala Lumpur-i Sah Alam Stadionban rendezett összecsapáson ugyan még a malajziaiak szereztek vezetést a 70. percben, azonban a vendégek mindössze hat minutum alatt fordítottak. Ezt a drukkerek szemmel láthatóan rosszul viselték.

A 88. percben aztán elszabadultak az indulatok, a szurkolók tűzijátékokat és petárdákat dobáltak a pályára. Bert van Marwijk, a szaúdiak holland szövetségi kapitánya lehívta csapatát a gyepről, majd a játékvezető nem sokkal később lefújta a meccset, miután a FIFA is jelezte, hogy nincs értelme a folytatásnak.

A malajziaiak múlt héten 10-0-ra kikaptak az Egyesült Arab Emírségektől, mire Dollah Salleh szakvezető lemondott. Helyét átmenetileg az egyik játékos, Ong Kim Swee foglalta el. Érdekesség, hogy Ong épp egy nappal a mérkőzés előt kérte arra a szurkolókat, hogy ne csináljanak balhét, az egyik ultracsoport ugyanis jelezte, hogy tüntetni fognak a csapat pocsék teljesítménye miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik