Foci

Kilencedik másodpercben kapott gól ellenére nyert a Bayern

Bayern München (Array)
Bayern München (Array)

Az 1-1 volt a sláger a Bundesligában szombat délután.

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) második fordulójában a címvédő Bayern München elképesztő izgalmak után hozta el a három pontot a Hoffenheim otthonából. A bajorok középkezdése után Alaba Boateng helyett Volland felé passzolt, aki köszönte szépen és a kilencedik másodpercben előnyhöz juttatta a hazaiakat.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az első félidő hajrájában Thomas Müller passzolta a hálóba a kapusról elé pattanó labdát. A 71. percben Boateng szabálytalankodott Vollanddal szemben, amiért sárgát kapott. A szabadrúgást kézzel blokkolta a német hátvéd, amiért villant a második sárga, jöhetett a büntető. Polanski azonban a kapufát találta telibe.

Az utolsó percben Douglas Costa bolondította meg a hazaiak védelmét, a középen üresen érkező Lewandowski pedig laza mozdulattal helyezett a kapuba.

Az újonc Darmstadt sokáig vezetett a Schalke otthonában, Julian Draxler azonban megmentette a vendéglátókat. Kölnben Lord Bendtner sietett a Wolfsburg segítségére, a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágó előtt a Leverkusen nem hibázott. A Frankfurt a hajrában mentett pontot az Augsburg ellen.

Eredmény – Bundesliga, 2. forduló

Schalke–Darmstadt 1–1 (0-1)
Gólszerző: Draxler (47.), ill. Rausch (9.)
Eintracht Frankfurt–Augsburg 1–1 (0-1)
Gólszerző: Russ (86.), ill. Caiuby (23.)
Köln–Wolfsburg 1–1 (1-0)
Gólszerző: Zoller (30.), ill. Bendtner (83.)
Hannover–Bayer Leverkusen 0–1 (0-1)
Gólszerző: Calhanoglu (18.)
Hoffenheim–Bayern München 1–2 (1-1)
Gólszerző: Volland (1.), ill. T. Müller (41.), Lewandowski (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik