Foci

Vezeti a Bundesligát a Hertha

Hertha BSC - Werder Bremen (Array)
Hertha BSC - Werder Bremen (Array)

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2. fordulójának nyitómérkőzésén a Dárdai Pál vezette Hertha a Werder Bremen csapatát fogadta. A két gárda ellentétes előjelekkel várta az összecsapást, a berliniek ugyanis győzelemmel kezdtek az Augsburg otthonában, míg a brémai alakulat hazai pályán kapott ki simán a Schalke 04 együttesétől.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, amelynek vezetés lett az eredménye. A 6. percben Jens Hegeler lövését saját csapattársa, Valentin Stocker blokkolta – valószínűleg kézzel – utána viszont védhetetlenül bombázott a léc alá (1-0).

A folytatásban is maradt támadásban a Hertha, de a Werder szinte a semmiből egyenlített a 26. minutumban. Egy bal oldali beadás után Thomas Kraft kapus kimozdult, majd visszatáncolt, így sem ő, sem a védők nem voltak a helyzet magaslatán, Anthony Ujah pedig közelről a kapuba pöckölt (1-1).

Fotó: Europress Fotóügynökség

A második félidő elején a vezető gólt szerző Stocker öt perc alatt megnyerhette volna a találkozót. Az 50. percben Salomon Kalou lövését még blokkolták a vendég védők, a lecsorgót viszont a svájci fölé bombázta. Két percre rá az elefántcsontparti sarokkal tette le a játékszert Stockernek, lövése azonban Lukimiya lábáról mellé pattant. Az 55. minutumban Pekarik az alapvonalról adott be, hősünk viszont hosszan vette át a játékszert, amit így a kapus könnyen felszedett.

Tíz perccel később egy szép támadás után Pekarikra jött ki a játék, rövid sarokra leadott bombáját szögletre ütötte a kapus.

A 80. percben a sok berlini helyzet majdnem megbosszulta magát. Langkamp ugyanis egy szabadrúgás majdnem a saját kapujába csúsztatott, egy percre rá egy sarokrúgás után Vestergaard fejelt kapufát.

A folytatásban az eredmény már nem változott, így a Hertha négy ponttal ideiglenesen vezeti a Bundesligát, míg a Werder megszerezte az első pontját.

Eredmény – Bundesliga, 2. forduló

Hertha BSC – Werder Bremen 1-1 (1-1)
Gólszerző: Stocker (6.) illetve Ujah (26.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik