Foci

Kirúgta börtönviselt szurkolói koordinátorát a Fradi

fradi-szurkolók (Array)
fradi-szurkolók (Array)

Szabó Ferenc 2009-ben bukkant fel az akkor alapított Fradi Security környékén.

Régóta húzódik már a Ferencváros klubvezetése és az ultrák közötti viszály. A szurkolói csoportok a vénaszkenner bevezetése óta bojkottálják kedvenceik meccseit, de a csapat biztonsági szolgálatával sincsenek megelégedve.

Az együttes szurkolói koordinátora Szabó Ferenc volt, egészen mostanáig. A Szőke becenévre hallgató embert 11 évre ítélték gyilkosságban való bűnrészességért. 2009-ben szabadult a börtönből, majd a Fradi Securitynél tűnt fel, ahol előélete miatt nem lehetett a cég alkalmazottja.

Rég nem járnak meccsekre az ultrák
Fotó: MTI

Szőke akkor szerzett magának kétes ismertséget szélesebb körben, amikor 2013 márciusában a Fidesz-székházat a negyedik alkotmánymódosítás elleni tiltakozásul elfoglaló fiatalok eltakarítását vezényelte le néhány társával – írja az Átlátszó.

A zöld-fehér ultrák  enyhén szólva sem ápoltak jó kapcsolatot a Fradi Security embereivel. Szabó, mint börtönviselt “klubalkalmazott” volt a kedvenc példájuk. Előbbiek már egy éve nem járnak meccsekre, utóbbiaknak mondott most fel váratlanul a ferencváros vezetése – közölte a klub az Átlátszó kérdésére.

Az okokról egyelőre nem tudni, de érdekesség, hogy Szabó profilja nagy hirtelen eltűnt a Facebookról. A koordinátor és több társának elbocsátásával fordulatot vehet a klubvezetés és az ultrák kapcsolata. A drukkerek ugyanis kijelentették, annak érdekében, hogy újra a Groupama Arénában buzdítsák a csapatot, a vénaszkenneren túl az őket rendszeresen vegzáló biztonsági szolgálattal is kezdenie kell valamit Kubatov Gáboréknak.

A Ferencváros válasza az Átlátszónak:

„Tekintettel arra, hogy az ön által megjelölt személy nem állt munkaviszonyban egyik, ön által megjelölt szervezettel sem, így meg sem válhattunk tőle a megjelölt módozatok egyikén sem. Ilyeténképpen elbocsátásról sem beszélhetünk. Az igazság ezzel szemben az, hogy a korábban szurkolói koordinátori szerepet betöltő, ön által megnevezett személy a továbbiakban nem vesz részt a megjelölt feladatkörben az FTC által szervezett sporteseményeken. Ezen feladatkör egyébként általánosságban a szurkolók és a klub közti kapcsolattartást takarja, ilyen feladattal azonban nem csupán egy személy volt és van megbízva.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik